• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #532819  autor: Puczek
 05 lut 2012, 13:04
Witajcie,

Mam problem z Gadu-Gadu na telefonie Nokia 5230. Telefon jest z plusa, a kartę mam z Orange zainstalowałem sobie GG Orange i jak odpalam GG to zatrzymuje się na 8% i nic się nie dzieje. Mam konfiguracje WAP itp. zainstalowane pod Orange i nie mam pojęcia dlaczego nie chce mi GG działać. Pomóżcie proszę.

Pozdrawiam,
Puczek

#532827  autor: pakierhakierxd
 05 lut 2012, 13:40
Jak masz konfigurację plusa to pewnie nie masz dla gg ustawionego punktu dostępu internet w takim przypadku czasem takie aplikacje jak gg nie działają poszukaj w ustawieniach ustawień punktu dostępowego dla aplikacji.

Pozdrawiam :)

#532833  autor: Puczek
 05 lut 2012, 14:08
Wchodze w sieci docelowe i mam:

*Internet
-WAP
-INTERNET
*Wiadom. MMS
-MMS
*Usługi WAP
-PTT
-VIDEO
*Bez Kategorii
-WAP Orange GPRS
-Internet GPRS APN
-MMS Orange

Mam przerzucić te konfiguracje do kategorii ?

EDIT:

Przeniosłem i dalej to samo. I jak poczekam to później wyskakuje mi komunikat: Błąd połączenia z internetem. Aplikacja zostanie zamknięta.

#532835  autor: pakierhakierxd
 05 lut 2012, 14:16
Musisz mieć ustawione tak aby wszystko oprócz mms było ustawione na punkt dostępu internet wtedy na pewno będzie działać miałem tak na każdym z telefonów że musiałem mieć punkt dostępu internet koniecznie dla aplikacji bo na wapie nie działa.

Pozdrawiam :)

#532839  autor: Puczek
 05 lut 2012, 14:18
DObra działa :D dzieki