• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #518395  autor: patryczoso
 27 lis 2011, 15:10
Witam

Mam następujący problem. Został w mojej Noki C3 ściągnięty sim-lock ORANGE. Teraz jest włożona karta z Plusa i kiedy się chce wejść w internet to wyskakuje komunikat: chwilowe problemy z siecią, łącze niedostępne. Wgrywałem najnowsze oprogramowanie ale nic nie daje. Dodam tez, że gdy wysyłałem konfiguracje ze strony Plusa dla tej Nokii to przychodzi ale widoczne w oknie konfiguracji jest WAP i te sprawy dla Orange.

Proszę o pomoc bo to jest bardzo irytujące. Czy ktoś tez miał taki problem??

Dziękuje i pozdrawiam.

#518401  autor: dario321
 27 lis 2011, 15:30
sprawa jest banalna,mianowicie; masz w tym telefonie soft brandowany z orange i internet z innej sieci nie bedzie smigal.
musisz wgrac czysty soft lub brandowany z plusa,aby to zrobic szukaj na google; zmiana product code w noki :wink:
Ostatnio zmieniony 05 gru 2011, 12:19 przez dario321, łącznie zmieniany 1 raz.

#520254  autor: patryczoso
 04 gru 2011, 21:08
niestety po wgraniu softu z plusa nadal nie dziala internet mimo ze konfiguracje wysylami ze strony plusa

pomozcie

#520365  autor: dario321
 05 gru 2011, 12:21
napewna masz wgrany soft z plusa?jakies logo lub cos w tym stylu to potwierdza?moze masz blokade na swoim koncie,dzwoniles do bok?