• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #515688  autor: BonusPL
 15 lis 2011, 19:23
Od dzisiaj stałem się posiadaczem Noki X2-00 z salonu Plusa, ale ja mam w Play na kartę (telefon jest bez simlocka). Jest w niej aplikacja do Facebooka. Wpisuję wszystkie dane potrzebne do zalogowania, i naciskam "zaloguj", to aplikacja loguje i loguje, i po 5 minutach dalej loguje i nie może zalogować. Ocb? Z internetem łączę się bez problemów. Szukałem w google lecz udało mi się znaleźć tylko taką informację:
1. Skasuj wszystkie ustawienia Ery i ustaw te Orange jako domyślne.
2. Przywróć ustawienia fabryczne, skasuj wszystkie punkty dostępu od Ery, a następnie wgraj konfigurację od Orange.
Dla mnie to jest trochę niezrozumiałe. Mógłby ktoś kto ma ten telefon i rozwiązał ten problem, lub zna się na rzeczy pomóc mi. Za cholerę nie wiem gdzie mam wejść i wykasować ustawienia Plusa i później ustawić te z Playu, tak samo jakieś punkty dostępu, dla mnie to czarna magia, więc proszę osobę która się na tym zna o pomoc.

Mam jeszcze pytanie, czy da się z tego telefonu usunąć z menu ikonę przez którą można wejść na plus.pl i ikonę sklepu Ovi, czy jest to możliwe tylko przez wgranie nowego softu?
Jest mi to kompletnie nie potrzebne więc chciałbym to usunąć.

#515774  autor: dario321
 16 lis 2011, 07:59
masz w telefonie brandowany soft sieci plus i aplikacja facebook ma predefiniowane ustawienia z tej sieci (wloz karte plus'a i zalogujesz sie).
moze wystarczy wyslac ustawienia dla play'a z ich strony www,a moze trzeba wgrac niebrandowany soft i pobrac aplikacje facebook z ovi.musisz kombinowac :wink:

#515789  autor: Jaca
 16 lis 2011, 10:20
BonusPL pisze:Jest w niej aplikacja do Facebooka. Wpisuję wszystkie dane potrzebne do zalogowania, i naciskam "zaloguj", to aplikacja loguje i loguje, i po 5 minutach dalej loguje i nie może zalogować
sa osobne ustawienia do aplikacji, ktore sie nazywaja preferowane punkty dostepu aplikacji
BonusPL pisze:Za cholerę nie wiem gdzie mam wejść i wykasować ustawienia Plusa i później ustawić te z Playu,
Wyslij sobie ustawienia z strony Play, nastepnie wejdz w ustawienia - konfiguracja- preferowane punkty dostepu i wybierz te wlasciwe
BonusPL pisze:Mam jeszcze pytanie, czy da się z tego telefonu usunąć z menu ikonę przez którą można wejść na plus.pl i ikonę sklepu Ovi
Z menu na ekranie glownym ? to powinno byc napisane w instrukcji.

#515798  autor: BonusPL
 16 lis 2011, 10:54
Nie wiem czy wysyłam dobre ustawienia, ale gdy wysyłam te ustawienia i wchodzę preferowane punkty dostepu w telefonie to nic tam nie mam.

http://www.play.pl/pl/obsluga-klienta/p ... index.html

#515806  autor: BonusPL
 16 lis 2011, 11:27
Tak właśnie robiłem, niestety nic nie dało. Do wyboru były ustawienia WAP, MMS, Video. Wysłałem tylko Wap i niestety nie pomogło.

Mam jeszcze pytanie odnośnie do gwarancji telefonu. Czy jak wgram nowego, oryginalnego softa Noki, nie żadnego Plusa, to stracę gwarancję?

#515808  autor: dario321
 16 lis 2011, 11:45
wiec z tym wgraniem niebrandowanego softu to jest tak;
jesli zmienisz product code i wgrasz soft przez NSU to teoretycznie gwarancje tracisz bo zostanie zapisane gdzies tam u nokii,ze dla Twojego telefonu (chodzi o nr IMEI) wgrano inny soft niz ten przypisany (chodzi o Product Code)
ale jesli zmienisz product code i wgrasz soft bez uzycia NSU i nic nigdzie nie zostanie zapisane,wtedy teoretycznie gwarancji nie tracisz
pisze w obu przypadkach ,,teoretycznie,, bo w zasadzie to czy stracisz lub nie stracisz gwarancji,bedzie zalezec od ludzi pracujacych w nokia care :-)