• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #513106  autor: superkwasek
 03 lis 2011, 17:22
Cześć mam problem z kartą sd. Kiedyś dawno temu założyłem hasło do karty pamięci, jednak nie używałem go do niczego i je zapomniałem. Teraz zaktualizowałem soft i wyskakuje komunikat z prośbą o hasło od karty. Jednak go nie pamiętam, jest jakiś sposób na odczytanie go lub sformatowanie karty aby nie wołała na hasło? Nie zależy mi na danych tylko na karcie. Proszę o pomoc, pozdrawiam.

#513108  autor: Adams
 03 lis 2011, 17:32
Witam ;)

Jeśli nie masz potrzebnych informacji na karcie to możesz spróbować sformatować kartę przez komputer ;)

Na internecie znalazłem :
Kolejną metodą jest niskopoziomowe formatowanie karty w czytniku za pomocą programu MMCRepair. Wkładamy kartę do czytnika i uruchamiamy program. Wybieramy literę dysku, pojemność karty i klikamy FORMAT MMC.

Obrazek

#513113  autor: superkwasek
 03 lis 2011, 17:50
W czytniku nawet nie wykrywa karty jest tylko taki odgłos "pik" jednak nic się nie pokazuje.

Gdy podłączam telefon jako urządzenie masowe pojawia się dysk [J], jednak w programie gdy próbuje sformatować pojawia się komunikat o braku karty w napędzie.