• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #5463  autor: Bartek
 11 maja 2005, 18:15
Witam, mam pytanie czy mozna zainsstalowac w noki 6230 pilot tv i jesli tak to skad go mozna pobrac ?

EDIT: jak w tym telefonie formatowac baterie? Wystarczy naladowac do momentu az przestana mogac kreski czy trzeba ladowac dluzej (ile?)
Ostatnio zmieniony 19 maja 2005, 19:37 przez Bartek, łącznie zmieniany 2 razy.

#5468  autor: WitekT
 11 maja 2005, 19:56
Raczej nie - bo z tego, co pamiętam, to aplikacje Java nie mają dostępu do portu podczerwieni. Co innego Symbian.

Swoją drogą to wykorzystanie IrDA w Smartfonach i PDA to troszkę ciężka sprawa. W praktyce działa często na odległość max. 1m tak jak mówi standard. No i wiązka nie jest zbyt szeroka...

#5570  autor: pajorro
 15 maja 2005, 12:03
Takie coś to tylko w Symbianowych można zrobić...

#5749  autor: Bartek
 19 maja 2005, 20:44
ok, mozecie mi jeszcze powiedziec jak w tym telefonie formatowac baterie? Wystarczy naladowac do momentu az przestana mogac kreski czy trzeba ladowac dluzej (ile?)

#5752  autor: WitekT
 19 maja 2005, 22:41
Ładujesz aż skończą migać kreski i tyle. :)

PS. Baterię się formuje, a nie formatuje. ;)

#6249  autor: Ish
 29 maja 2005, 12:50
Moim zdaniem ladujesz tak jak powiedzial przedmowca do momentu az skoncza migac kreski. Poza tym baterie litowo-jonowe nie maja pamieci, wiec mozesz je ladowac kiedy chcesz i jak dlugo chcesz :-D
 #7057  autor: olki
 16 cze 2005, 09:58
A mi trzyma tylko 1 dzień bateria ;(

posiadam 6230 i co stwierdzam po tygodniu uzytkowania. Że rzeczywiście przy dzwonku slychać sprzężenia. Wyświetlacz bardzo dobry i rzeczywiście jest bardzo dobry, ale gdy ma się już coś to się chce jeszcze więcej ;). Bateria kicha 1 dzien. Przypuszczam ze gdybym się dużo bawił to niewytrzymała by 1 dnia. Jak narazie zdażyło mi się 2x coś takiego że szybko śmiugałem odpalałem dźwięki itp to chodząc po MENU i np. książce tel zmieniał się dzwięk klawiszy takie tykanie w dół lub góre klawiszem. Mp3 działają, dzwonki ma super (można sobie nagrywać dyktafonem - nie będe podpowiadał co można robić na dobrych stronach z dzwiękami ;) ). Najgorsza jest cholera bateria. Zobacze co się będzie działo jak nie będę używał aparatu. Zamienię się równierz na baterię z NOKII N-gage QD tam jest bateria BLD6 a nie 5 (u niego trzyma 3-4 dni i dużo gra!). Zdjęcia robi porzepiękne (na komputerze wyglądają ZAJE... śmiało można robić sobie jaklieś domowe albumy za jego pomocą. Mam cyfrowkę SONY więc mi tak aż na tym nie zależy, ale robie piękne zdjęcia. Roki ostre nie jak np w 7650. Co do baterii to wcześniej miałem 6610, 7650,6610,7650, tymczasowo 6600 i znowu 6610 i stweirdzam że to jest ZAJEB.... telefon. Bateria śmieło od poniedziałku do piątku-soboty!
 #7105  autor: olki
 17 cze 2005, 10:22
tu adresik strony gdzie znajduje sie aplikacja pilota do tv itp http://my-symbian.com/7650/download/index.php osobiscie nie sprawdzalem wiec nie gwaratuje. Mam gdzieś w domu pewnie i ten sam który działa, ale podobno to trial (doszły mnie takie sluchy)