• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #60411  autor: RusiR
 12 mar 2006, 16:21
:) Jestem ciekaw co sadzicie o telefonie NOKIA 3300 poniewaz chce go zakupic a nie jestem 100% pewien.[/code]
Ostatnio zmieniony 04 cze 2006, 23:02 przez RusiR, łącznie zmieniany 1 raz.

Sagem i Nokia są the best

#77981  autor: Falka
 04 cze 2006, 16:55
Poza wieloma zaletami tego foniku jak odtwarzacz MP3, możliwość rozszerzania pamięci aż do 512MB (jak nie więcej), przycisków ułatwiających obsługę muzyki, dużego i kolorowego wyświetlacza aparacik ten ma kilka mankamentów. Oto niektóre z nich:

1.Nie ma (chyba) żadnej możliwości katalogowania swoich nutek ani wyszukiwania ich (zwłaszcza jeżeli ma się sporą kartę pamięci i dużą ilość piosenek)

2, Jest pewien problemik dotyczący wewnętrznej i zewnętrznej pamięci. Ta pierwsza jest "wbudowana" w telefon, obejmuje jeśli się nie mylę 4,5MB i tutaj możesz składować swoje SMSy, dzwonki, tapety na wyświetlacz, gry i aplikacje. Druga z pamięci, to po prostu karty MMC znajdujące się "za baterią" w środku telefonu, które można wymieniać - tym samym można zmieniać stan tej pamięci. Na start powinieneś dostać 64 MB. Na czym polega problem? Otóż nie ma żadnego sposobu, abyś wgrał sobie przy pomocy kabelka (który dostajesz w zestawie) tapet, gier ani aplikacji, tak by działały w telefonie. Dlaczego? Bo te składniki aparat "odbiera" tylko z pamięci wewnętrznej, o której wspominałam przed chwilą. A jedynym sposobem napakowania czegoś do pamięci wewnętrznej jest ściągnięcie danego składnika z netu. Wniosek: kabelek przydaje się tylko do nutek i dzwonków. Niby nic, ale jak sie dostaje aparat z kablem - który nie jest prowizoryczną mimo wszystko Nokią 5510 - to spodziewa się po nim czegoś więcej.

Dokładną specyfikację telefonu na pewno znajdziesz gdzieś w necie - zalecam małe poszukiwania :P. Sama jestem użytkownikiem tego telefonu i nie narzekam :). Główne - jeśli nie jedyne - problemy tkwią w kwestiach, które opisałam wcześniej. Pozdrówki :)