Powiem tak, że tel. nie jest już najnowszy więc prędzej kupię inny niż zacznę się bawić w składanie poważnych reklamacji, które zapewne zakończyły by się sprawą w sądzie, przerabiałem już to z laptopem, korzystając m.in. z pomocy rzecznika konsumentów i federacji konsumentów i drugi raz nie mam ochoty, więcej można stracić niż zyskać, nawet jeśli racja zostanie uznana. Tym bardziej, że w tym przypadku sprawa nie jest jasna - wada nie występowała w momencie zakupu, tel. mam już ponad 6 miesięcy, musiałbym udowodnić, że produkt od początku miał wadę - a nie miał, więc było by trudno.
Co do serwisu - wymienili oprogramowanie - nic to nie dało, wymienili płytę główną (ZTCW to oni traktują to jak wymianę telefonu) i to też nie pomogło - jest baardzo wątpliwe, czy kolejna wymiana by to naprawiła. Raczej na pewno nie, bo chip FM jest przecież umieszczony na płycie telefonu, więc wada musi być powszechna (sprzętowa) lub związana z oprogramowaniem.
Pewnie pojawię się jeszcze w serwisie, ale aż tak mi na tym nie zależy żeby ciągle się z nimi użerać.