• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #169428  autor: Dżemik
 02 kwie 2007, 22:48
Witam wszystkich!
Mam takie pytanie do znawców Nokii. Czy najnowsze modele takie jak 6280 6233 5300 itp. mają już menu "obrazkowe" takie jak np. w SE? Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi. :) Kiedyś miałem Nokię 6610i i tam tego menu nie było co mnie strasznie denerwowało. A 2 pytanie: czy najnowsze Nokie jak choćby te które wymieniłem wcześniej mają już automatyczną blokadę klawiatury? Bo wiem że w starszych modelach tej funkcji nie ma a wg mnie jest przydatna. Oczywiście moje pytania nie dotyczą Nokii z Symbianem bo tam wiem że wygląd menu można zmieniać i dogrywać różne programy. Chodzi mi tylko o "zwykłe" telefony.
Pozdrawiam :)

"Telefony telefony co zrobić mam?" Republika - "Telefony"
 #169431  autor: Bobb
 02 kwie 2007, 22:51
Dżemik pisze:Witam wszystkich!
Mam takie pytanie do znawców Nokii. Czy najnowsze modele takie jak 6280 6233 5300 itp. mają już menu "obrazkowe" takie jak np. w SE? Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi. :) Kiedyś miałem Nokię 6610i i tam tego menu nie było co mnie strasznie denerwowało. A 2 pytanie: czy najnowsze Nokie jak choćby te które wymieniłem wcześniej mają już automatyczną blokadę klawiatury? Bo wiem że w starszych modelach tej funkcji nie ma a wg mnie jest przydatna. Oczywiście moje pytania nie dotyczą Nokii z Symbianem bo tam wiem że wygląd menu można zmieniać i dogrywać różne programy. Chodzi mi tylko o "zwykłe" telefony.
Pozdrawiam :)
Jesli dobrze zrozumialem to na oba pytania odpowiadam TAK. Drugie na pewno, pierwsze pewnie chodzilo Ci o uklad tabeli w menu, tak, to tez maja...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#173436  autor: nokix
 12 kwie 2007, 19:42
Jesli chodzi o automatyczna blokade klawiatury to maja ja wszystkie nowe nokie poza tymi wyposazonymi w symbiana. Ale z koleii do nich mozna dograc aplikacje ktora daje takie mozliwosci. Jesli chodzi o uklad menu to jak najbardziej nowe nokie maja to zrobione tak jak SE. A co do 6610i to tez miala mozliwosc wyboru menu, nazywalo sie tam to chyba "siatka" badz "tabela" niestety dokladnie nie pamietam.

#173656  autor: piotrz
 13 kwie 2007, 15:50
nokix pisze:poza tymi wyposazonymi w symbiana
też już mają 8)
a 6610i? nie...tam tego nie było..a na pewno była tego pozbawiona 6610. :)

#173664  autor: nokix
 13 kwie 2007, 16:18
piotrz pisze:też już mają
byc moze ale na pewno n70 nie ma.
wracajac do menu to owszem w 6610 nie bylo a pojawilo sie na 100% 6610i :] mam taka gdzies w szafce :]

#173844  autor: Dżemik
 13 kwie 2007, 23:29
Widzę że temat się ożywił ale poszedł trochę w inną stronę. Otóż nie chodziło mi o "siatkę" (bo tak to się nazywało w N 6610i Chodziło mi raczej o "animowane" menu. Teraz w swoim SE mam tak że np. mam ikonkę książki telefonicznej w postaci zamkniętej książki a jak się na nią najedzie to ikonka się powiększa i "książka się otwiera" Nie umiem tego lepiej wytłumaczyć mam nadzieję że będziecie wiedzieć o co mi chodzi. Niby taka mało ważna rzecz ale się do niej przyzwyczaiłem i nie chciałbym się niemile zaskoczyć gdybym kiedyś zmianiał telefon. Pozdrawiam :wink:

"Telefony telefony co zrobić mam?" Republika - "Telefony"

#173845  autor: nokix
 13 kwie 2007, 23:30
wyjasniles :) maja to nowe nokie.

#174085  autor: krzyno
 14 kwie 2007, 21:23
Dżemik pisze:w swoim SE mam tak że np. mam ikonkę książki telefonicznej w postaci zamkniętej książki a jak się na nią najedzie to ikonka się powiększa i "książka się otwiera"
jest tak jak w Twoim SE

Co do auto-blokady klewiatury, to tak jak już wcześniej moi przedmówcy napisali jest i można ją ustawić aby się uaktywniała w określonym przez Ciebie czasie.
Fony rozkładane można też ustawić na z blokadą, np rozsuwając 6280 odblokowujesz klawisze, możesz też wprowadzić kod do odblokowania klawiszy, aby nikt poza tobą nie bawił się twoim fonem, no chyba że zna kod.