• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #168726  autor: user_delete48
 31 mar 2007, 23:31
Proszę o pomoc... Nie mogę połączyć telefonu z komputerem przy pomocy bluetootha... Obydwa się wykrywają ale nie mogę w żadną stronę nic przesłać. Bluetooth to Broadcom USB Bluetooth Device ze sterownikami Widdcom ze sterownikami 5.1.0.1400 a bluetooth jest na chipie Broadcom Corporation (znaczy ten najtańszy bluetooth z allegro). U kumpla który ma podobny działa ok... sprawdzałem na różnych sterownikach (czyżby nie wszystkich) i na początku próby wysłania ikona blue w pasku zmienia się na zieloną a potem na czerwoną i na telefonie pojawia się napis - "Nieudane połączenie Bluetooth".
A teraz deser - po tym komunikacie Winamp odtwarzający w tym czasie piosenkę przenosi ją o kilkanaście sekund do przodu i pauzuje mimo że cały winamp nie jest aktywny... Czy ktoś wie co się dzieje bo mi już wszystko opadło...
Ostatnio zmieniony 31 mar 2007, 23:55 przez user_delete48, łącznie zmieniany 1 raz.

#168789  autor: Forest
 01 kwie 2007, 11:19
Może to wina samego adapteru BT. Ja też kupiłem najtańszy i nie działa. Szlak by to trafił :evil:

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#168859  autor: esox
 01 kwie 2007, 14:13
sterowniki miales dołączone /Widdcom/, czy sam sćiągałes???

a próbowałes z innym oprogramowaniem obsługujacym Bluetooth???

NOKIA Connecting People NOKIA 808 PureView_64GB & x230 :-)

#168879  autor: Klusek
 01 kwie 2007, 14:48
Mam identycznego bluetootha i u mnie wszystko pięknie śmiga. Sterowniki Widdcom w wersji 5.1.0.200. Zrób tak: włącz wyszukiwanie urządzeń w telefonie, jak już znajdzie Twój komputer to dodaj komputer do urządzeń autoryzowanych tak by nie było trzeba za każdym razem autoryzować urządzenia.
I jeszcze jedno, PPM na ikonie Bluetooth na pasku zadań :arrow: Konfiguracja zaawansowana :arrow: Usługi lokalne :arrow: Przesyłanie elementu PIM :arrow: Właściwości :arrow: przy każdej kategorii wybierz "zapisz w folderze"
Powinno działać, bo u mnie działo się dokładnie tak samo jak u Ciebie dopóki tego nie poprzestawiałem.

Obrazek
Obrazek