• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #164483  autor: fsx
 21 mar 2007, 18:33
Witam!
Czy ktos wie jak sprawdzic na jaka siec jest zalozony simlock?
Ja mam Nokie 6310i z simlockiem na jakas angielska siec, ale nie wiem na jaka, a na telefonie nie ma zadnej wzmianki na ten temat.
Pozdrawiam ...

Nokia 6310i - the best ever mobile phone!

#164638  autor: esox
 21 mar 2007, 22:19
no trudna sprawa....
A masz pudełako z tego tel? bo na pudełaku jest info dla jakiego operatora był telefon.

bez tego...bedzie trudno....
chyba ze..... masz pięc prób na LOCKA via calculator.....i pieciu najwiekszych operatorów z Anglii [Hutchison 3G UK, O2, Orange UK, T-Mobile, Vodafone]

/nie licze virtualnych operatorów/

i zrobic próbe dla calej pietki generując cody dla poszczególnych sieci i uzywac only 7 codu lub wieksze ryzyko 1codu.....

ciekawe czy trafisz... :P ale pomysł liczy sie no nie..... :roll:

a jak nie pojdzie, to zostaje 100% skuteczne via cable koszt około 20zł

NOKIA Connecting People NOKIA 808 PureView_64GB & x230 :-)

#164640  autor: Mooler
 21 mar 2007, 22:21
Wybór jest duży,może najlepiej przejdź się do komisu,a oni to zrobią bezproblemowo,a cena 20 zł maksimum co stracisz.

#164646  autor: esox
 21 mar 2007, 22:27
ale spróbowac moze bo nic nie traci..... i tak cablem usunie, jak zablokuje delete locka via code..... tak wiec czemu nie.... straty 0zerowe

#164649  autor: Bobb
 21 mar 2007, 22:29
Hutchisona niech od razu ominie. Bo na 6310i 3G nie pojdzie...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#164715  autor: esox
 22 mar 2007, 05:52
3UK wogole nie sprzedawala 6310i takze juz masz only 4czterech :roll:

#165293  autor: fsx
 23 mar 2007, 13:28
esox pisze: chyba ze..... masz pięc prób na LOCKA via calculator.....i pieciu najwiekszych operatorów z Anglii [Hutchison 3G UK, O2, Orange UK, T-Mobile, Vodafone]

i zrobic próbe dla calej pietki generując cody dla poszczególnych sieci i uzywac only 7 codu lub wieksze ryzyko 1codu.....

ciekawe czy trafisz... :P ale pomysł liczy sie no nie..... :roll:
wpadlem tez na taki pomysl i sprawdzilem najwiekszych operatorow z jednego mialem nawet aktywna karte sim, ale nic to nie pomoglo...

zostawilem sobie jedna probe na wszelki wypadek, zrobilem tylko 4 bo nie jestem w sumie pewien czy to wina simlocka czy nie?

moze od tego powinienem w ogole zaczac pytanie, bo po wlozeniu karty sim tel. sie uruchamia normalnie, nie ma jedynie zasiegu, na kazdej aktywnej karcie sim jest wszedzie zero zasiegu, czy to jest wina blokady simlock czy moze cos z telefonem nie tak???

#165298  autor: RadkoR
 23 mar 2007, 13:42
fsx pisze:na kazdej aktywnej karcie sim jest wszedzie zero zasiegu, czy to jest wina blokady simlock czy moze cos z telefonem nie tak???
Każdej angielskiej karcie czy polskiej? Bo jak testowałeś tylko na angielskich kartach to wychodzi na to, że nie masz simlocka...
Jakby był lock to byś miał komunikat w stylu "karta sim odrzucona", czy jakoś tak. ;)

Moderator Globalny forum Android.com.pl

#165370  autor: fsx
 23 mar 2007, 17:20
RadkoR pisze: Każdej angielskiej karcie czy polskiej? Bo jak testowałeś tylko na angielskich kartach to wychodzi na to, że nie masz simlocka...
Jakby był lock to byś miał komunikat w stylu "karta sim odrzucona", czy jakoś tak. ;)
Sprawdzalem i na polskiej i na angielskiej karcie sim

#165373  autor: mation
 23 mar 2007, 17:23
to mi wyglada na wade telefonu tj. ze gubi zasieg a wlasciwie wogole go nie lapie. ale niech ktos potwierdzi lub zaprzeczy.

#165425  autor: RadkoR
 23 mar 2007, 19:08
Hmm, więc tak:
1. Wygląda na to, że telefon nie ma simlocka (podczas włączania (jeśli jest simlock) telefon sprawdza MCC/MNC zapisane na karcie i jeśli jest lock, wyświetliłby Ci stosowną informację).
2. Padła antena lub końcówka mocy - nie obejdzie się bez serwisu... :/

#165516  autor: fsx
 23 mar 2007, 21:07
RadkoR pisze:Hmm, więc tak:
1. Wygląda na to, że telefon nie ma simlocka (podczas włączania (jeśli jest simlock) telefon sprawdza MCC/MNC zapisane na karcie i jeśli jest lock, wyświetliłby Ci stosowną informację).
tak tez pomyslalem ze cos nie tak z antena, wiec chyba dam se na spokoj, bo koszt naprawy bedzie porownywalny z wartoscia telefonu i chyba go sprzedam na czesci za grosze...

#165553  autor: RadkoR
 24 mar 2007, 00:54
fsx pisze:
RadkoR pisze:Hmm, więc tak:
tak tez pomyslalem ze cos nie tak z antena, wiec chyba dam se na spokoj, bo koszt naprawy bedzie porownywalny z wartoscia telefonu i chyba go sprzedam na czesci za grosze...
Ja na Twoim miejscu złapałbym śrubokręt, dobrał się do telefonu i sprawdził styki anteny.
Może wystarczy je tylko podgiąć lub przeczyścić. To wcale nie jest takie trudne. Nie poddawaj się! :)

#165982  autor: fsx
 24 mar 2007, 22:42
RadkoR pisze:Ja na Twoim miejscu złapałbym śrubokręt, dobrał się do telefonu i sprawdził styki anteny.
Może wystarczy je tylko podgiąć lub przeczyścić. To wcale nie jest takie trudne. Nie poddawaj się! :)
calkiem niezla mysl, ale chwilowo nie mam czasu na zabawe, wiec moze jak go znajde to troche pogrzebie w tym telefonie - gdzies mialem nawet specjalny srubokret do tego celu...