• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #17732  autor: enzo
 16 wrz 2005, 18:59
Co to wogole jest i do czego sluzy ??

#17738  autor: D@rio
 16 wrz 2005, 19:21
a rozwin temat troche moze. Bo sucha nazwa to chyba nikomu nic nie mowi :-) gdzies zes to wyczytal i z czym to jest zwiazane...?

#17742  autor: Wojt2004
 16 wrz 2005, 19:37
visual radio, taka opcje maja nowe nokie, pewnie przeczytal to na stronie nokii, tez to kiedys znalazlem.Bylo kiedys pytanie odnosnie tego, podobno jak dobrze pamietam to ta usluga nie dziala w Polsce

Szukalem juz na forum tego, ale ciezka sprawa te temat wystapil jako poboczny w jakims innym, ciezko bedzie znalezc

#17745  autor: enzo
 16 wrz 2005, 19:39
Jest to jakas funkcja w radiu w telefonach nokii, np: w 6230i.

Mozna ja wl./wyl. ale nie zauwazylem zadnej zmiany.... moze ona u nas nie dziala..??

#17746  autor: Wojt2004
 16 wrz 2005, 19:41
jak wyzej napisalem, ta usluga nie dziala w Polsce

#17748  autor: mol
 16 wrz 2005, 19:44
Hmm tylko ciekawe co to za funkcja, co ona daje :-)

#17751  autor: mol
 16 wrz 2005, 19:53
Wojt2004 pisze:znalazlem linka tu jest napisane na czym polega ta usluga http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=9706
Hmmm przydatny jesteś :-D

#17752  autor: Wojt2004
 16 wrz 2005, 19:57
mol80 pisze:
Wojt2004 pisze:znalazlem linka tu jest napisane na czym polega ta usluga http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=9706
Staram sie, dla naszej "rodzinny" wszystko :D :-D

#17753  autor: mol
 16 wrz 2005, 20:00
Wojt2004 pisze:
mol80 pisze:
Staram sie, dla naszej "rodzinny" wszystko :D :-D
Wszystko powiadasz?? hmmm to może ja ci dam mój numer konta a ty .... :-D

#17755  autor: Wojt2004
 16 wrz 2005, 20:05
no wiesz jak by to powiedziec... :-D

W sumie rodzinie sie nie odmawia, ale jak zaczne rozdawac kase to zglosi sie cale forum i co ja biedny poczne :-D

#17788  autor: mol
 17 wrz 2005, 09:44
Wojt2004 pisze:no wiesz jak by to powiedziec... :-D

W sumie rodzinie sie nie odmawia, ale jak zaczne rozdawac kase to zglosi sie cale forum i co ja biedny poczne :-D
To się zgadamy na priv :-D :-D

#17942  autor: Wojt2004
 18 wrz 2005, 03:01
mol80 pisze:

Domyslam sie :-D to ja moze pierw poszukam sponsora :-D

#17947  autor: mol
 18 wrz 2005, 07:16
Wojt2004 pisze:
mol80 pisze:

Domyslam sie :-D to ja moze pierw poszukam sponsora :-D
Tylko żeby to nie trwało zbyt długo :-D :-D :-D

#18101  autor: Wojt2004
 19 wrz 2005, 02:44
wiesz mol80 wszystko pieknie ladnie tylko mam obawy ze jak zamieszcze ogloszenie "szukam sponsora" to moze byc dwuznacznie odebrane :wink: :-D

#18184  autor: mol
 19 wrz 2005, 15:53
Wojt2004 pisze:wiesz mol80 wszystko pieknie ladnie tylko mam obawy ze jak zamieszcze ogloszenie "szukam sponsora" to moze byc dwuznacznie odebrane :wink: :-D
AAA tam trzeba próbować :-D
 #18567  autor: DjDario
 20 wrz 2005, 19:10
enzo pisze:Co to wogole jest i do czego sluzy ??
Prosze w telegraficznym skrocie o VisualRadio:

Visual radio obejmuje tradycyjne radio FM nadawane poprzez sieć cyfrową wprost na odpowiedni telefon komórkowy. Rozwiązanie to jest o tyle ciekawe, że obrazy i tekst mogą być równolegle zsynchronizowane z odbiorem radia, oraz z nadawanymi w realnym czasie informacjami na temat granych piosenek czy elementów interaktywnych, jak np. głosowania. Możliwości jest bardzo wiele, a zależeć będą one od stopnia kreatywności nadawcy radiowego. Dystrybucją zajmuje się już operator telefonii komórkowej, który dostarczy przekazy audio-wizualne za pośrednictwem transmisji danych GPRS. Do chwili obecnej dostępne były jedynie audycje testowe dla wybranego grona użytkowników. Dla spopularyzowania standardu technologia ma być dalej udostępniana innym producentom sprzętu. Problemem może być jednak koszt ponoszony przez użytkowników. Wiadomo bowiem, że podczas słuchania/”oglądania” radia ciągle przesyłane są dane, za które trzeba płacić. Należy mieć tylko nadzieję, że wprowadzone zostaną stałe, zryczałtowane opłaty za dostęp do visual radio – tylko w takim połączeniu, myśleć można o sukcesywnym rozwoju usługi. Póki co wizualne radio to raczej ciekawostka – brakuje terminali oraz stacji radiowych oferujących takie rozwiązanie. Pierwszą stacją radiową na świecie, która rozpoczęła nadawanie wizualnych przekazów radiowych jest finlandzkie radio Kiss FM. Nieco później dołączyło też Radio City. Aby korzystać z tej dogodności trzeba posiadać jeden z telefonów: Nokia 7710, 3230 oraz 6230i. Słuchacze mogą na bieżąco obserwować tytuły granych utworów, przeglądać mapki pogodowe dostarczane w trakcie wiadomości o pogodzie, brać udział w sondażach czy po prostu zamawiać dzwonki polifoniczne i grafiki dla swojego telefonu. W każdej chwili użytkownik może wyłączyć przekaz wizualny by słuchać tradycyjnego radia FM. Na razie nic nie wskazuje na to, by któryś z rodzimych operatorów (przy współpracy z stacjami radiowymi) planował wdrożenie funkcjonalności visual radio. Musimy, więc obejść się smakiem oglądając demo usługi pod adresem www.visualradio.com
:wink: