• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #158546  autor: PawełS
 02 mar 2007, 20:41
Zakupiłem niedawno bluetooth usb za 60zł. Pełen optymizmu poprawnie zainstalowałem sterowniki, wyszukało mój telefon, ale ukazała się informacja i tu cytuję ,,usługa transfer plików nie jest udostępniana przez urządzenie". Pomijam to, że w sklepie nie mogłem tego zwrócić, bo taki był kaprys sprzedawcy i 60zł wyrzucone w błoto, ale DLACZEGO 6230 NIE MOŻE PRZYSYŁAĆ PLIKÓW PRZEZ BLUETOOTH USB ?? ?? ??

Przeciez nie po to robi się zdjęcia i filmy, żeby były sobie w telefonie i prędzej czy później trzeba będzie je usunać. Za odpowiedzi z góry dzięki

#158552  autor: esox
 02 mar 2007, 21:12
Spróbuj połączyc telefon przez NOKIA PcSuite via Bluetooth

a jak wysyłasz z telefonu plik do komputera to jakie masz info???

czy program wykrywa Tobie tel???

co z innymi funkcjami udostepnianymi przez Bluetooth???

a jaki masz program obsługujący moduł Bluetooth??/

NOKIA Connecting People NOKIA 808 PureView_64GB & x230 :-)

#158570  autor: PawełS
 02 mar 2007, 22:09
Nie posiadam PcSuite... kiedy znajdzie telefon, pokazuje coś w stylu ,,pobieranie danych", a potem powinno ukazać się coś na zasadzie dysku wymiennego. Ale niestety pokauje się info ,,usługa tranfer plików nie jest udostępniana przez urządzenie". Może jest tak, że blue w 6230 jest skonstruowany tak, że może komunikować się z innymi telefonami lub np. słuchawką, a nie może z komputerem...

#158835  autor: esox
 03 mar 2007, 17:25
no co ty nie ma zadnych ogarniczen co do komunikacji z komputerami.
jaki dysk wymienny???
poprostu zaznaczasz plik i wysyłasz go do tel. klikajac na nim prawym klawiszem mysz i wybierasz opcje wyslij do->urzadzenia Bluetooth

jaki masz program do obsługi Bluetooth?

sciagnij sobie PcSuite i jesli wszystko jest ok to bedzie po problemie!!

A sparowałes 6230 z komputerem???
jest to niezbedne do komunikacji urzadzen

NOKIA Connecting People NOKIA 808 PureView_64GB & x230 :-)

#158908  autor: PawełS
 03 mar 2007, 21:02
Faktycznie... ściągnąłem pcsuite i wszystko działa.
dzięki

#160151  autor: znal
 07 mar 2007, 19:53
tylko w przypadku podlaczenia przez kabel karta pamieci jest widoczna jako dysk wymienny, co wiecej na w miare nowych systemach nie potrzeba zadnych sterow do tego :)