• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #153691  autor: werisal
 15 lut 2007, 20:25
Kupiłem telefon używany z zepsuta baterią (bardzo szybko sie rozładowywała) i postanowiłem kupić nową baterię na allegro, oryginlną. Przez pewien czas działała bez zażutów, ale po pewnym razie powtórzyła się historia z ta pierwsza baterią! dopiero niedawno po zarejestrowaniu wyczytałem coś o formatowaniui bateri, dlatego teraz przed zakupem nowej (juz nie na allegro) chciałem się zapytać co zrobic po kupieniu? Na czym polega formatowanie baterii? Jak przebiega to formatowanie?

Z góry dziękuje za pomoc!

#153743  autor: Wąglik
 15 lut 2007, 22:21
nie formatowanie tylko formowanie i polega na 3-krotnym ładowaniu przez 12-14 godzin...
Czyli rozładowujesz aż tel się wyłączy.. podłączasz do ładowania i zostawiasz np na noc... i tak 3 razy...

#153745  autor: b@sho
 15 lut 2007, 22:23
ten temat juz byl wielokrotnie. nastepnym razem skorzystaj z opcji szukaj :wink: jesli juz to nie formatowanie baterii a formowanie. sa rozne szkoly. ja jestem zwolennikiem ladowania 3x12h. rozladowana baterie podlaczasz do ladowania na 12h, po czym korzystasz z niej i rozladowujesz ja do konca, powtarzasz znow, a potem jeszcze raz. a pozniej to juz normalnie. tylko za czesto nie podlaczaj baterii do ladowarki gdy bateria nie jest wyczerpana, skraca to zywotnosc

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'