• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #136597  autor: Larry
 26 gru 2006, 19:58
Witam. Zastanawiam sie juz od dawna jakie formaty video prócz 3GPP obsługuje Nokia 6230i. Słyszałem że pliki MP4 są obsługiwane ale tylko te z samym dźwiękiem. Więc tu pojawia się moje pytanie dlaczego wszędzie w specyfikacjach technicznych telefonu jest opisane ze: Obsługiwane formaty wideo to 3GPP i MPEG-4 a z tego co wiem to MPEG-4 to nic innego jak mp4 (chyba ze sie myle) a więc nie są one obsługiwane. Dlaczego :?:
 #136819  autor: Esiek1
 27 gru 2006, 19:21
Larry pisze:Witam. Zastanawiam sie juz od dawna jakie formaty video prócz 3GPP obs?uguje Nokia 6230i. S?ysza?em ?e pliki MP4 s? obs?ugiwane ale tylko te z samym d?wi?kiem. Wi?c tu pojawia si? moje pytanie dlaczego wsz?dzie w specyfikacjach technicznych telefonu jest opisane ze: Obs?ugiwane formaty wideo to 3GPP i MPEG-4 a z tego co wiem to MPEG-4 to nic innego jak mp4 (chyba ze sie myle) a wi?c nie s? one obs?ugiwane. Dlaczego :?:
Hmm, mi MP4 jak najbardziej normalnie dzia?a, zrówno obraz jak i dzwiek, sam mam w nim pare seriali na telefonie i wygladaja dosyc ladnie :)

#136938  autor: Larry
 28 gru 2006, 09:38
Esiek1 pisze:Hmm, mi MP4 jak najbardziej normalnie dzia?a, zrówno obraz jak i dzwiek, sam mam w nim pare seriali na telefonie i wygladaja dosyc ladnie :)
Ja już sam nie wiem. Może ten Twój plik to 3GPP i zostało zmienione tylko rozszerzanie na .mp4 ? Jeśli dasz radę wysłać ten plik mp4 na moją @ to sprawdzę czy to prawda. Mój mail [email protected] :wink:

#137680  autor: znal
 30 gru 2006, 20:41
jezeli chodzi o mp4 to dziwek w nim musi byc kodowany zgodnie z profilem LC (Low Complexity\Niska złożoność), przy ustawieniu HE pliki sie w ogole nie odtwarzaja