hej!
kupiłem sobie kabelek na USB do mojej nokii 6310i. Na płytce dołączonej do kabelka jest tylko trialowa wersja programu Oxygen Phone Manager 2.4.1, Logomanager prosuite V2.0, Mobile Media Browser i SetupUSB 1[1].9.1. Zainstalowałem sterownik i w menedzerze urządzeń mam już "ArkMicro USB to Serial Ports (COM4)" w "Porty COM i LPT".
Zainstalowałem Oxygena, ale nie wykrywa mi w ogóle telefonu :/ Ani na ustawieniu DAU9P/FBUS, ani na DLR-3/DLR-3P ani na DKU-5. Również Nokia PC Suite nie wykrywa go, mimo że powinna go chyba wykryć na porcie COM4.
Wiecie co może być tego przyczyną? Jestem totalnym laikiem w GSM stąd mój problem który sie Wam może wydawać śmieszny

I mam jeszcze jedno pytanie, jaki program polecacie do obsługi telefonu? Ten Oxygen mi fajnie wygląda, ale to wersja trialowa[...].byłbym wdzięczny za info
pozdrawiam!
krzysiex.
Od moda: dobre, że przeczytałeś zasady zamieszczania tematów. Jednak przeczytaj jeszcze regulamin. A w nim jest napisane że nie wolno prosić o pirackie programy
[ Dodano: 2006-11-25, 00:53 ]
[ Dodano: 2006-11-25, 00:51 ]
krzysiex pisze:Od moda: dobre, że przeczytałeś zasady zamieszczania tematów. Jednak przeczytaj jeszcze regulamin. A w nim jest napisane że nie wolno prosić o pirackie programy
sorry, faktycznie, moj błąd
powracając do tematu, nikt z Was nie mial podobnego problemu? zalezy mi na jego szybkim rozwiazaniu, bo chce (tak na wszelki wypadek, strzezonego pan bog strzeze

) zrzucic na kompa dane z pamieci telefonu przed jego rozkreceniem - gumowy włącznik wlecial mi do srodka i go muszę jakoś stamtąd wyciągnąć

tak btw, ma ktoś może jakiegoś tutoriala nt rozkręcania 6310i? Bo odkrecilem 4 srubki ale cos trzymalo w gornej czesci cegły, a nie chce nic na sile majstrowac

)
pozdrawiam!
krzysiex