• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #122222  autor: esox
 09 lis 2006, 11:47
Witam moze ktoś ma mozliwosc wygenerowania kodu do usuniecia Simlocka z NOKIA 6030
telefon z Simlock na siec Era.
Siec Era!!!!

wielkie dzieki za pomoc

POOOOOOMOOOOOGŁ Gwarantowane!!!!!

odpowiedz równiez moze byc na private!!!!!

dzieki jeszcze raz za pomoc!!!!!!
Ostatnio zmieniony 10 lis 2006, 12:08 przez esox, łącznie zmieniany 1 raz.

#122234  autor: ywis
 09 lis 2006, 12:17
Nie wiem, ale ja próbowałem za pomocą kalkulatora i niestety nie dało rady wygenerować kodu, który wyłączył by blokadę simlock. Musisz się udać do jakiegoś komisu/serwisu i tam Ci zrobią za drobną opłatą.

#122285  autor: lukasm
 09 lis 2006, 14:44
Poszukaj na tym forum: http://www.komforum.pl/index.php?showtopic=17442
Ja tam znalazłem link do jakiejś strony i poszło bez problemu.

[ Dodano: 2006-11-09, 14:48 ]
A poza tym to chyba nie powinieneś się chwalić imei swojego telefonu - tak przynajmniej sądzę, bo często na aukcjach telefonów na zdjęciach np. kart gwarancyjnych są one zamazywane (ale nie wiem do końca dlaczego i czy to czymś grozi :?: )

#122300  autor: ywis
 09 lis 2006, 15:31
lukasm pisze:le nie wiem do końca dlaczego i czy to czymś grozi
Niczym nie grozi, jedynie tym, że nie będziesz mógł się zarejestrować do klubu Nokii, a również i tym, że ktoś może zrobić nam żart i podać na policje że zaginął telefon o takim i takim imei, no i wtedy mamy już po telefonie... :/

#122317  autor: lookaazz
 09 lis 2006, 16:25
ywis pisze:i podać na policje że zaginął telefon o takim i takim imei, no i wtedy mamy już po telefonie... :/
A czasem taki ktoś nie musi miec zaświadczenia z policji o zgłoszeniu kradzierzy oraz papierów od telefonu z podanym nr. imei? przecież to by było za proste..

#122414  autor: oprych
 09 lis 2006, 20:30
No właśnie, aby zablokować taki telefon trzeba mieć gwarancję, czy tez inne papiery, tak można byłoby zrobić komus niemiły dowcip :?

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#122545  autor: esox
 10 lis 2006, 12:06
Zamykam temat simlock usunięty!!!!! Pomogł serwis...... pozdrawiam!!!

a co do Imei to z tym numerem jest jak z tablicą rejestracyjną a zeby zablokowac trzeba miec fuullll dokumentów potwierdzajacych własnosc oraz zgloszenie o kradzieży!!!!!!!

pozdrawiam!!!!

esox