• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#471861  autor: katarzynka007
 21 kwie 2011, 15:21
Witajcie,
zdecydowałam się na Nokię C3-00 i jestem z wyboru zadowolona.
Na pytanie autora wątku, czy warto nabyć ten telefon odpowiem tylko - tak, jeśli posiada to, czego szukasz.

Plusy:
-cena (70 funtów, czyli jakieś 315 zł, na allegro również są tanie)
-wifi, dla mnie rewelacja.
-aplikacja e-mail, prosta i przyjemna w obsłudze
-aplikacja communities i możliwość korzystania z facebooka/twittera
-wygląd (odrzuciłam BB 8520 bo wygląda wręcz śmiesznie, jak zabawka, a samsung chat jest bardzo plastikowy, niewygodna klawiatura)
-duża możliwość personalizacji ustawień w menu
-bateria (zaraz po kupieniu katowany przeze mnie na wszystkie możliwe sposoby pociągnął 4 pełne dni)
-karta pamięci 2gb w zestawie była miłym zaskoczeniem
-opcja pokazująca wymianę smsów z danym kontaktem w postaci chatu
-dla mnie klawiatura jest zaletą, wygodna, wypukłe klawisze. Pisze się wygodnie obiema i jedną reką

Minusy:
-aparat naprawdę nie imponuje, ale wystarczy do sfotografowania rozkładu jazdy, zrobienia fotografii na spacerze. Zdjęć do albumu nie wykona, ale dobrze, że jest
-klawisz spacja czasami wydaje dziwny odgłos jak się go naciśnie. Sprawia wrażenie niestabilnego. Jak się naciska na środku jest ok.
-dużym minusem było dla mnie skonfigurowanie telefonu dla potrzeb korzystania z internetu. Operator wysłał mi ustawienia, ale internet i aplikacje działały tylko na wifi. Trzeba się było porządnie nagimnastykować, aby umożliwić korzystanie z wszystkich aplikacji zarówno przez wifi jak i edge.
-krążące w sieci wątki i opinie o tym, że niektóre z opcji są niedostępne w edge i na prepaid i nokia pracuje nad nowym softem, który wyeliminuje problem. Guzik prawda. Ale może to zdenerwować nowych użytkowników, bo nie fajnie jest przeczytać, że oto nowo zakupiony telefon ma 'defekt' i trzeba czekać na aktualizacje.

Telefon polecam, bo jest tani, a nie każdy czuje się komfortowo nosząc 1200zł w kieszeni.
Spełnia moje oczekiwania.
Podoba mi się wizualnie.

#472144  autor: cieśla
 23 kwie 2011, 14:15
ja radziłbym wziąć nokie e71. Jest lepiej wykonana z lepszych materiałów.Także wyglądem nokia e71 jest lepsza niż c3. Ale to zależy co kto lubi.Oczywiście brak symbian w c3 jest wielkim plusem.Jakość rozmów jest całkiem całkiem. Wiem bo mój ojciec ją ma. Są lepsze telefony ale jeśli nie jesteś za bardzo wymagający to jest to dobry telefon.

#481221  autor: yogurcik
 10 cze 2011, 21:55
Mam problem z owym fonem otóż w skrzynce odbiorczej mojej C3 mam sms-a widmo
Wyglada to tak, że na końcu listy wiadomości odebranych jest puste miejsce. wyswietla to "coś" jako smsa ale nie ma tam nic :o Kiedy daję "otwórz" wyskakuje komunikat "Nieobsługiwany typ wiadomości. Usunąć wiadomość?" kiedy klikam TAK wyskakuje "Wystapił błąd. Usuwanie niezakończone." Czy mogę to pioruństwo w jakiś sposób usunąc? I co to jest do cholery??? Aktualizacja oprogramowania nic nie daje jak tez przywracanie ustawień fabrycznych non stop siedzi ten 1 sms ..

są sieci i jest BOK PLAY.....nigdy więcej

#481288  autor: Miczek
 11 cze 2011, 12:00
Mam pytania za 100 punktów: ile ten telefon ma pamięci RAM i jaki ma procesor? Pytam, bo nigdzie nie mogę tego znaleźć.

ED.
mikpol111
też miałem taki problem z nagrywaniem filmów. Wystarczyło w ustawieniach aparatu ustawić jako miejsce zapisywania filmów kartę pamięci.

Zapraszam na mojego bloga: http://miczkus.wordpress.com

#481291  autor: orson_dzi
 11 cze 2011, 12:36
Miczek pisze:ile ten telefon ma pamięci RAM i jaki ma procesor?
W przypadku telefonu bez systemu jest to kompletnie nieistotne.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#481293  autor: Miczek
 11 cze 2011, 12:54
orson_dzi
wiem, ale pytam z ciekawości

Zapraszam na mojego bloga: http://miczkus.wordpress.com

#481654  autor: kowcio
 12 cze 2011, 23:04
yogurcik pisze:Mam problem z owym fonem otóż w skrzynce odbiorczej mojej C3 mam sms-a widmo
Wyglada to tak, że na końcu listy wiadomości odebranych jest puste miejsce. wyswietla to "coś" jako smsa ale nie ma tam nic :o Kiedy daję "otwórz" wyskakuje komunikat "Nieobsługiwany typ wiadomości. Usunąć wiadomość?" kiedy klikam TAK wyskakuje "Wystapił błąd. Usuwanie niezakończone." Czy mogę to pioruństwo w jakiś sposób usunąc? I co to jest do cholery??? Aktualizacja oprogramowania nic nie daje jak tez przywracanie ustawień fabrycznych non stop siedzi ten 1 sms ..
A spróbuj wejśc w menu, wiadomości, usuń wszystkie wiadomości i daj wszystkie?
Mam pytania za 100 punktów: ile ten telefon ma pamięci RAM i jaki ma procesor? Pytam, bo nigdzie nie mogę tego znaleźć.
RAM ma 64 MB, a procesor to nie wiem i się tego pewnie nie dowiesz, ale zapewne około 280-350 MHz, a typu procesora nie poznasz. chyba, ze zaglądniesz do środka.

#482019  autor: peacemaker
 14 cze 2011, 18:54
Czy ktoś z Was orientuje się, jak włączyc synchronizację C3-00 z kontaktami z gmail? Siedziałem nad tym kilkanaście godzin i nie potrafię. Wyskakuje komunikat "Transfer danych niemożliwy. Sprawdź połączenie danych."; Dodam, że internet w telefonie działa zarówno przez edge jak i prze wi-fi. Z góry dziękuję za pomoc.

#482706  autor: best
 17 cze 2011, 21:30
Też się zastanawiałem nad kupnem tego telefonu, ale coś ciężko mi się zdecydować na telefon bez dotykowego ekranu :D Miałem okazję się nim pobawić i powiem, że klawiatura QWERTY jest super :) Już po chwili pisałem z prędkością światła. Aparat mnie nie powalił na kolana, ale ujdzie w tłumie. Wi-Fi jest i się łączy i nie zrywa połączenia. Po kilku dniach już pojawiły się pierwsze większe rysy na ekranie, który jest błyszczący i łatwo się palcuje. Dla niewymagających użytkowników będzie jak znalazł :wink:

#523655  autor: PanMandacik
 22 gru 2011, 16:33
Witam.
Mam pytanie do użytkowników C3. Mianowicie, czy chodzi na nim EraGG? Patrzyłem na listę telefonów, które obsługują GG na t-mobile.pl i c3 nie było wymienionej, ale jak to wygląda w praktyce?

#609335  autor: asziatko
 23 sty 2013, 00:25
Bawiąc się telefonem NOKIA C3 w sieci T-Mobile zauważyłem że nie można wysłać MMS, dokładnie zdjęcia.

Mimo że zdjęcie ma np. 700 kB to telefon nie zmniejszy sam zdjęcia z 700 kB do 300 kB chodź ustawienia MMS jest zarówno ograniczone jak i strzeżone.

Dwa nie ma innych ustawień tylko T. Trzy telefon ma najnowszy soft niebrandowany 8.70 - nowszej wersji nie ma.

Zdjęcie które ma do 300 kB wysyła się bez problemu.

Jest to wada jak by nie popatrzył. Mi się nie udało znaleźć na to rozwiązania, pomimo restartu ustawień, całego telefonu jak i updatu softu.

W Kontakcie,
Artur