Witajcie,
zdecydowałam się na Nokię C3-00 i jestem z wyboru zadowolona.
Na pytanie autora wątku, czy warto nabyć ten telefon odpowiem tylko - tak, jeśli posiada to, czego szukasz.
Plusy:
-cena (70 funtów, czyli jakieś 315 zł, na allegro również są tanie)
-wifi, dla mnie rewelacja.
-aplikacja e-mail, prosta i przyjemna w obsłudze
-aplikacja communities i możliwość korzystania z facebooka/twittera
-wygląd (odrzuciłam BB 8520 bo wygląda wręcz śmiesznie, jak zabawka, a samsung chat jest bardzo plastikowy, niewygodna klawiatura)
-duża możliwość personalizacji ustawień w menu
-bateria (zaraz po kupieniu katowany przeze mnie na wszystkie możliwe sposoby pociągnął 4 pełne dni)
-karta pamięci 2gb w zestawie była miłym zaskoczeniem
-opcja pokazująca wymianę smsów z danym kontaktem w postaci chatu
-dla mnie klawiatura jest zaletą, wygodna, wypukłe klawisze. Pisze się wygodnie obiema i jedną reką
Minusy:
-aparat naprawdę nie imponuje, ale wystarczy do sfotografowania rozkładu jazdy, zrobienia fotografii na spacerze. Zdjęć do albumu nie wykona, ale dobrze, że jest
-klawisz spacja czasami wydaje dziwny odgłos jak się go naciśnie. Sprawia wrażenie niestabilnego. Jak się naciska na środku jest ok.
-dużym minusem było dla mnie skonfigurowanie telefonu dla potrzeb korzystania z internetu. Operator wysłał mi ustawienia, ale internet i aplikacje działały tylko na wifi. Trzeba się było porządnie nagimnastykować, aby umożliwić korzystanie z wszystkich aplikacji zarówno przez wifi jak i edge.
-krążące w sieci wątki i opinie o tym, że niektóre z opcji są niedostępne w edge i na prepaid i nokia pracuje nad nowym softem, który wyeliminuje problem. Guzik prawda. Ale może to zdenerwować nowych użytkowników, bo nie fajnie jest przeczytać, że oto nowo zakupiony telefon ma 'defekt' i trzeba czekać na aktualizacje.
Telefon polecam, bo jest tani, a nie każdy czuje się komfortowo nosząc 1200zł w kieszeni.
Spełnia moje oczekiwania.
Podoba mi się wizualnie.