• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#450082  autor: kowcio
 31 gru 2010, 19:38
C3 jest ok. Już gorzej z C5/6 :-/Ten symbian jakoś psuje te telefony- jest niestabilny, jakiś taki... nieprzewidywalny.
Za to C3 mogę z czystym sumieniem polecić. Tańszego telefonu z Qwerty nie kupisz. A sam telefon wyglada jak dobra biznesówka ;-)

#450085  autor: diagoras
 31 gru 2010, 19:43
kowcio pisze:C3 jest ok. Już gorzej z C5/6 :-/Ten symbian jakoś psuje te telefony- jest niestabilny, jakiś taki... nieprzewidywalny.
Za to C3 mogę z czystym sumieniem polecić. Tańszego telefonu z Qwerty nie kupisz. A sam telefon wyglada jak dobra biznesówka ;-)
Nie wiem, może przesadzam i jest to oczywiście moje osobiste zdanie, ale cóż z tego, że on ma qwerty skoro jest niewygodne bo za małe?
Paluchem nie wciśniesz bo wciskają Ci się dwa klawisze naraz (no chyba,że jakoś częścią paznokcia). Jeśli telefony z qwerty to ok, ale z większymi klawiaturami czyli w wersji wysuwane slider ale nie w telefonie klasycznym.
Pozdrawiam

#450086  autor: kowcio
 31 gru 2010, 19:53
Po 2 tygodniach nieźle się pisze. Na początku to koszmar. Ja tak miałem jak testowałem podobny model- E72 rok temu.

#450091  autor: orson_dzi
 31 gru 2010, 20:10
kowcio pisze:Tańszego telefonu z Qwerty nie kupisz
E61, E61i i ten śmieszny Alcatel z qwerty ;) .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#450093  autor: kowcio
 31 gru 2010, 20:12
No, ale E61 to stare są telefony i nowego nie kupisz. A nie każdy bedzie pchał się w używane telefony.
A Alcatel... Pozostawię bez komentarza ;-)

#450161  autor: orson_dzi
 01 sty 2011, 14:24
Alcatela chwalą ogólnie, a E61 sporo jest nowych na Allegro w cenie zbliżonej do nowego C3 ;) .

A klawiatura w C3 jest niewygodna jak ktoś ma łapę jak niedźwiedź.

#450164  autor: kowcio
 01 sty 2011, 14:27
orson_dzi pisze:A klawiatura w C3 jest niewygodna jak ktoś ma łapę jak niedźwiedź.
Tak. Klawiatura chyba jest identyczna jak w tych E71/2, takie miałem wrażenie. Poza spacją, ale to kwestia przyzwyczajenia.
Tylko mnie chodzi oto, że te telefony są za 1 zł w niskich mixach, abonamentach, a tam ludzie telefony kupują

#450233  autor: plustik
 01 sty 2011, 21:38
kowcio pisze:
orson_dzi pisze:A klawiatura w C3 jest niewygodna jak ktoś ma łapę jak niedźwiedź.
Tak. Klawiatura chyba jest identyczna jak w tych E71/2, takie miałem wrażenie. Poza spacją, ale to kwestia przyzwyczajenia.
Tylko mnie chodzi oto, że te telefony są za 1 zł w niskich mixach, abonamentach, a tam ludzie telefony kupują
Tak klawiatura jest podobna... Ale tak przy okazji dlaczego nikt nie pisze o E5 :?: :roll:

A ludzie kupują C3 w niskich abo bo są prawie za darmo (i rzekł bym operatorzy szybko się ich "pozbywają" bo low-endów jest jak grzybów po deszczu [dobrych i złych]) i są dobre - stosunek cena/jakość 8)

#450238  autor: orson_dzi
 01 sty 2011, 21:50
plustik pisze:dlaczego nikt nie pisze o E5
Bo jest dziwnie wykonana i ma straszną plastikową klawiaturę.

#450319  autor: maniek89
 02 sty 2011, 13:29
ta e5 fajnie wyglada na zdjeciach - o maly wlos sam ja by,m polecil bo specyfikacja niezla za ta cene ale pomacalem ja i niestety nie to nie to - a utwierdziluy mnie jeszce komentarze na forum. Co nie zmienia faktu ze jak komus zalezy na dosc wypasionym telefonie prz y tym tanim to i tak kupi nawet taka e5

#450400  autor: kowcio
 02 sty 2011, 19:40
Jak ktoś chce wypasioną Nokię z taką klawiaturę, to nie widze innej opcji niż E72, a nie jakieś E5. Warto dołożyć- wiem co mówię.

Ale tak już poza OT.

#451088  autor: anetahappy
 05 sty 2011, 13:15
na poczatku ktos powiedzial ze do tej noki nie da sie wrzucic blikow biorowych i się pomylił gdyż da się

te które chodza na soniaku c702 chodza mi tez w noki c3:) wiec trzeba tylko wgrac jak ktos chce i bedzie mieć

happy

#454597  autor: orson_dzi
 21 sty 2011, 11:55
Trzeba przyznać, że C3 potrafi bardzo ładnie zagrać.
Podłączyłem do niej duże, nauszne słuchawki. W standardzie grała mocno przeciętnie. Ale właczenie rozszerzenie stereo już sporo dało, bo zamiast słychać dźwięk między oczami, przeniósł się szerzej. Potem wystarczyło spędzić chwilę przy korektorze, podnieść odpowiednio bas i od razu wszystko się zmieniło. A i głośność była bardzo dobra. Jako odtwarzacz spokojnie można jej używać.

#454622  autor: telefon24
 21 sty 2011, 13:19
kowcio pisze:Jak ktoś chce wypasioną Nokię z taką klawiaturę, to nie widze innej opcji niż E72, a nie jakieś E5. Warto dołożyć- wiem co mówię.

Ale tak już poza OT.

potwierdzam :) e72 jest o niebo lepsza

TeleKROWA.pl – koniec dojenie Klientów – http://telekrowa.pl

#454720  autor: Jaroo
 21 sty 2011, 23:09
Ja C3-ójkę nabyłem wczoraj, i przez te 1.5 dnia testowania stwierdzam, że telefon jest prosty, ale potrafi cieszyć. Widok "Rozmowy" w smsach bardzo poztywnie mnie zaskoczyła. Po otwarciu smsa od kumpla, który odpisał na mojego, moim oczom ukazały się "dymki czatu" co mi dość szeroko otworzyło oczy. To, co do wizualnej, co do dzwiękowej, jak wyżej napisał Orson, dźwięk na słuchawkach jest ładny, czysty, z basem, ma swoje wnętrze. Powiem, że jest lepiej, niż na niektórych fonach z serii Xpress Music. Idąc dałej, obudowa, choć plastik, z aluminiową klapką do baterii jest świetnie dopasowana do siebie. Nie znalazłem żadnego miejscą, w którym po przyciśnięciu wydałaby z siebie dźwięk skrzypnięcia. Dalej bateria, no jest cudo jak narazie. Dobre 15h zabawy non stop, muzyka, filmy, net, zabawa aparatem, z 3 kresek zrobiła się jedna. Teraz jeszcze chcę sprawdzić, czy wytrzyma na "Pustej" baterii do rana. Potem doładować do pełna, rozładować, naładować i test, ile wytrzyma przy umiarkowanym korzystaniu. Co do aparatu, no rewelacji nie ma, ale po 2.0 też wiele spodziewać sie nie można. W dobrym świetle robi nawet ładne zdjęcia. Jednak już, chcoiażby, przy 3.2 z E66 się kryje.

To tak na razie, jeśli coś, to dodam coś więcej.

#454725  autor: orson_dzi
 21 sty 2011, 23:42
Jaroo pisze:Powiem, że jest lepiej, niż na niektórych fonach z serii Xpress Music.
To fakt. Przykładowo 5310 się chowa.

#454727  autor: Varssaux
 21 sty 2011, 23:49
Co do tego Alcatela (chyba Ot-800) to kosztuje polowe tego co nokia c3 i ma duzo wygodniejsza klawiature, ogolnie sprawia wrazenie solidnego a przy jego oszalamiajacej cenie 200-250 zl nie ma co oczekiwac wodotryskow :P

#462977  autor: katarzynka007
 03 mar 2011, 11:33
Cześć,
podpinam się pod temat. Zastanawiam się nad kupnem Nokii C3 (planowo miał być BB 8520) i w sumie wydaje się spełniać wszystkie moje oczekiwania.

Zastanawiam się, jak oceniacie ten klawisz nawigacyjny - czy wygodnie się go używa, czy farba z niego nie schodzi?

Brałam też pod uwagę Samsunga Chat 335, on ma trackpad, ale słabszą baterię, a w sumie bardziej mi chyba na baterii zależy.

#463264  autor: maniek89
 04 mar 2011, 21:29
orson_dzi pisze:E61, E61i i ten śmieszny Alcatel z qwerty ;) .
malutki ot
do smiesznych alcateli to moge jeszce zaliczyc jednego - oznaczenia nie pamietam. Alcatel z klapka i pelna klawiatura qwerty. Widzialem w Realu za niecale 250zl

#463323  autor: mikpol111
 05 mar 2011, 07:20
Mam telefon juz drugi dzien:) i sprawuje sie calkiem dobrze . Wyswietlacz ok, wifi tez nie jest zle,do klawiatury mozna przyzwyczjic sie od razu. Wada jest slaby aparat bo tylko 2 megapiksele . Mysle ze u mnie trafil sie slaby egzemplarz bo gdy robie film on sam wylacza mi sie po okolo 3 sek. Aha i niektorym moze przeszkadzac glosnik ktory gra glosno ale w niezbyt odbrej jakosci, ale na sluchawkach nie jest zle. Ogulnie jest fajny (napewno leps3 od mojego starego se g502.