Czytałeś mój opis wyżej? robi się tak samo jak w phoenixietomolowski pisze:Witam wlasnie wczoraj uaktualnialem swoja nokie 6280 NSU,i pod koniec instalacji wywalilo zeby wyciagnac baterie i..........
Tak zrobilem i dalej kaplica.Probuje robic wszystko tak jak w programie BB5 Reaper,ale nie moge zainstalowac phoenixa 2006.pomozcie
- Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
ekhm phoenixem mi się nie udaje ;/ nie mogę zmusić do działania phoenixa, a instaluję go według instrukcji z bbreapera ;/
Witam koledzy.
Mam pytanie, czy Wam przy kazdej instalacji BB5 Reaper'a wywala ze plik jest zainfekowany wirem ?? Sciagnalem juz rozne wersjei takie sie dzieja dziwne rzeczy.
Ma ktos moze sprawdzoną PEWNĄ wersję najlepiej 3.0.1.7.
Z góry dzięki
Mam pytanie, czy Wam przy kazdej instalacji BB5 Reaper'a wywala ze plik jest zainfekowany wirem ?? Sciagnalem juz rozne wersjei takie sie dzieja dziwne rzeczy.
Ma ktos moze sprawdzoną PEWNĄ wersję najlepiej 3.0.1.7.
Z góry dzięki
Ostatnio zmieniony 11 mar 2007, 14:18 przez naughty, łącznie zmieniany 1 raz.
6280
Poz zmianie product code (już jako 6288) zacząłem aktualizować przez NSU i telefon padł. Nic nie działało, czarny ekran i nic. Podniosłem tela tak:
OPIS TEN POCHODZI Z BIULETYNU SERWISOWEGO NOKIA
FLASHING RM-70 BY USING USB CONNECTION
Potrzebny sprzęt:
- USB capable PC
- USB connection cable (e.g. CA-53
Potrzebny soft:
- Phoenix Service SW version 2005.44.7.123 or later
- RM-78 data package
(...)
‘Dead Phone USB flashing’:
1. Setting up the connection:
go to File -> Manage Connection
W oknie ‘Manage Connection’ WYBRAĆ NIE USB A "NO CONNECTION" tzn. przesunąć NO CONNECTION na pierwsze miejsce na liście i klawisz apply i close.
2. Setting the product name:
Open the product ‘RM-78’ using the menu File -> Open Product
Trzeba wybrać odpowiednią paczkę z RM-78, bo inaczej nie ruszy.
3. Flashing the phone - NAJWAŻNIEJSZE
(przed rozpoczęciem usiądź wygodnie, telefon trzymaj w lewej ręce - ustal sobie pozycję lewej ręki tak, aby móc trzymać włączanie telefonu przez 10 minut, prawa będzie potrzebna do obsługi kompa)
- Wybrać menu ‘Flashing -> Firmware update’
- zaznaczyć ptaszkiem ‘Dead Phone USB flashing’
- Press ‘Start’ button. The flashing starts.
Po paru sekundach pojawi się komunikat ‘Cmt->Waiting USB
UWAGA: przycisnąć pzycisk zasilania i do końca trzymać przycisk włączania telefonu!!!!!
I to koniec. Powinno być OK. U mnie zadziałało. Jeżeli nie wiecie czy bateria była full to podłączcie do ładowarki. Powodzenia. A ha! Jak komp będzie wyświetlał komunikaty błędu to trzepać enter. Mi kilka razy wyświetliło, ale poszło.
OPIS TEN POCHODZI Z BIULETYNU SERWISOWEGO NOKIA
FLASHING RM-70 BY USING USB CONNECTION
Potrzebny sprzęt:
- USB capable PC
- USB connection cable (e.g. CA-53
Potrzebny soft:
- Phoenix Service SW version 2005.44.7.123 or later
- RM-78 data package
(...)
‘Dead Phone USB flashing’:
1. Setting up the connection:
go to File -> Manage Connection
W oknie ‘Manage Connection’ WYBRAĆ NIE USB A "NO CONNECTION" tzn. przesunąć NO CONNECTION na pierwsze miejsce na liście i klawisz apply i close.
2. Setting the product name:
Open the product ‘RM-78’ using the menu File -> Open Product
Trzeba wybrać odpowiednią paczkę z RM-78, bo inaczej nie ruszy.
3. Flashing the phone - NAJWAŻNIEJSZE
(przed rozpoczęciem usiądź wygodnie, telefon trzymaj w lewej ręce - ustal sobie pozycję lewej ręki tak, aby móc trzymać włączanie telefonu przez 10 minut, prawa będzie potrzebna do obsługi kompa)
- Wybrać menu ‘Flashing -> Firmware update’
- zaznaczyć ptaszkiem ‘Dead Phone USB flashing’
- Press ‘Start’ button. The flashing starts.
Po paru sekundach pojawi się komunikat ‘Cmt->Waiting USB

I to koniec. Powinno być OK. U mnie zadziałało. Jeżeli nie wiecie czy bateria była full to podłączcie do ładowarki. Powodzenia. A ha! Jak komp będzie wyświetlał komunikaty błędu to trzepać enter. Mi kilka razy wyświetliło, ale poszło.
Ostatnio zmieniony 12 mar 2007, 14:03 przez onyx77, łącznie zmieniany 5 razy.
po co wkleiłeś całość?
no, ale ok. w bb5reaper jest opis jak flashować dead phone'a.

Ale strona się przewija i przewija. Mogłeś dać odnośnik do artykułu, pliku. Nie wiem jak można mieć problem z BB5reaperem skoro nawet obrazki sąonyx77 pisze:Bo mi tak się chciało. Nie musisz tego czytać. To jest informacja dla tych którzy mają problem z BB5 rep. Instrukcja pokazuje operacje: flash, death i upgrade.

Mam tylko pdf'a a linku nie mogę odszukać. Nie wszyscy muszą korzystać z BB5rep. Tutaj podałem kolejny przykład. W wkurzyło mnie pytanie "po co to wkeiłeś"? Wkleiłem, bo komuś może to pomóc i po to jest forum. A, że się przewija? No cóż, już to skróciłem. Jak będzie jeszcze za długie to Mod może to usunąć, ewentualnie ja to zrobię (tylko wtedy to już w ogóle nie miało by sensu).
Zeby nie był to pusty post to tutaj jest sporo info:
http://forum.symbianos.pl/viewtopic.php?t=2688
(dodam, że opisany sposób mi nie zadziałał - ale to mogła być wina kompa - próbujcie)
Zeby nie był to pusty post to tutaj jest sporo info:
http://forum.symbianos.pl/viewtopic.php?t=2688
(dodam, że opisany sposób mi nie zadziałał - ale to mogła być wina kompa - próbujcie)
6.43Ish pisze:Mam pytanko jaki jest najnowszy soft do 6288 ? 6.10 ?
Ulubieńcy bogów umierają młodo, lecz później żyją wiecznie w ich towarzystwie...