• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#123720  autor: Krisu6230i
 13 lis 2006, 23:11
rado85 pisze:Ja pierdyka, zainstalowałem ten Kabel DKU2 i kurde ale miałem jazdy. Zainstalowalem stery z plyty, a potem jak PC suite szukał to cghyba z 5 minut instalowal Sterowniki. JAk cos to jest to normalka!
yyyy ale jakie jest meritum twojej wypowiedzi?
nie obraz sie ale nie wiem o co chodzi :|
i nie, nie jest to normalka ze szuka ci telefonu przez dluzej niz 15 sekund, po kablu oczywiscie.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#123845  autor: ywis
 14 lis 2006, 12:13
rado85, ważne że chodzi, bo jak widzisz po tym temacie, większość osób ma problemy z instalacją kabelka ;)

#123971  autor: rado85
 14 lis 2006, 23:37
NO wiec na początku komp szukał mi telefonu ze 2 minuty. I nie wiem czy to tyle trwało czy też w którymś momencie wcisnałem stop przechowywaniu danych na fonie. W kazdym razie przy pierwsyzm polaczeniu cos tam sobie musial doinstalowac. Teraz juz rozkminilem o co tutaj chodiz i jak to dziala. Ja zainstalowalem stery z plyty do tego kabla, potem jakas instalacja jeszcze byla. Jak się wsadzi ten kabel do FOna trzeba odrzucic przechowywanie danych i PC suite szybko sie z nim lacyz to tyle. Jak ktos chce stery to ja moge jakos przeslac lub doradzic. Pozdro

"silniejszy ma zawsze rację"

#123976  autor: Krisu6230i
 14 lis 2006, 23:38
rado85 pisze:ak ktos chce stery to ja moge jakos przeslac lub doradzic.
u mnie dziala bez klopotu na sterach z pcfiuta
a z tym dzialanie to tak wlasnei to dziala, z tym ze jesli przejdziesz w tryb przechowywania danych to tez powinien tam sobie cos poinstalowac i smigac jako normalny dysk wymienny...

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/

#123979  autor: rado85
 14 lis 2006, 23:42
No tak, wykrywa jako dysk wymienny, ale PC suite cos nie pasi. A jak temu cos nie pasi to nie zainstaluje sie Javy:)

#137678  autor: dawid333
 30 gru 2006, 20:29
Ja mialem BT i mi sie niestety zepsuło :( :( A dalem za nie 50zl :!: :!: Nastepnie kupilem sonie kabel USB (oczywiscie DKU-2) i wszytsko dziala jak nalezy. Ba , powiem nawet , ze kabel jest o wiele szybszy niz BT , zwlaszcza , gdy przesylasz duzo muzy , obrazkow , motywow , itp. Ja oczywiscie polecam kabel :lol: :lol:
PS: za kabel dalem 35 zl , poniewaz byl nieoryginalny , a i tak dziala idealnie 8)

#137703  autor: rado85
 30 gru 2006, 21:43
ja za swój zapłacilem 15 z przesyłką:P

#137745  autor: Krisu6230i
 30 gru 2006, 23:02
dawid333 pisze:a mialem BT i mi sie niestety zepsuło A dalem za nie 50zl
to wcale nie jest duzo za BT, z tym ze to nie byl markowy druga sprawa ze czasem sie trafia "sztuka" i pada, normalka...
dawid333 pisze:powiem nawet , ze kabel jest o wiele szybszy niz BT , zwlaszcza , gdy przesylasz duzo muzy , obrazkow , motywow
hmm lepszy zalezy dla kogo do przesylania obrazkow i motywow wysyalania smsow , synchronizowania zadan i kontaktow i tp, generalnie do zadan nie wymagajacych duzej przepustowosci a mobilnosci telefonu polecam BT do muzyki i danych kabel.
mam jedno i drugie uzywam na przemiennie w zaleznosci od tego co chce zrobic, wiec ciezko jednoznacznie stwierdzic ze kabel lepszy :)

#137947  autor: murjak
 31 gru 2006, 15:27
Ja tam wole poczekać z powolnm transferem na BT i wolniej wysłać nić dokładać
15-sty kabel za obudowe kompa nawet klawiature i mysz bym chciał na BT gdyby dziadostwa nie trzeba był ładować:D

#138273  autor: znal
 01 sty 2007, 23:01
wystarczy wymienic obudowe na taka z portami usb na front/top-panelu wzglednie dolozyc panel 5,25" z usb i juz nie musisz siegac za obudowe :)
no chyba ze nie masz bezposrednio wyprowadzonych dodatkowych portow usb na plycie glownej

#175211  autor: krzyo88
 18 kwie 2007, 17:05
Witam wszystkich, wczoraj kupilem kabel dku-2 do noki 6230i sterowniki z cd nie chcialy sie zainstalowac, sciaglem nowe ze strony noki, zainstalowaly sie ale na cd mialem starsza wersje pc-suita i nie widzialo telefonu, usunolem wszystko i pobralem najnowsza wersje pc-suita 3.83.14.1 do ktorego nie trzeba dodatkowych sterownikow i ma bardzo przejżysty kreator połączenia, sam sobie instaluje telefon i jest super. Wszystko dziala, także jeśli ktoś ma jakieś problemy to proponuje odrazu ściągnąć nową wersje programu!

#240531  autor: rangiz
 19 gru 2007, 14:01
A tym ca-53 również można przesyłać gry, itd, tak jak w dku2?

#240611  autor: `garincha
 19 gru 2007, 20:42
Tak.

#240620  autor: rangiz
 19 gru 2007, 21:11
To nie widzę różnic, poza 30gr w cenie ;)

#240713  autor: `garincha
 20 gru 2007, 13:46
Używałem ca-53 z 6230i wszystko było jak najbardziej w porządku. ;)

#242862  autor: Push18
 30 gru 2007, 17:01
ja używam blutacza kumpla i wszystko jest OK. :mrgreen:

#293859  autor: HaMuLeC
 22 paź 2008, 13:57
ja też mam kate DKU-2 i kupiłem sobie kartę pamięci, i mam problem bo:
gdy podłącze telefon do kabla to pyta się czy ma przejść na tryb przesyłu danych, ja mu zatwierdzam po czym komp go wykrywa jako dysk przenośny.
Następnie chcem wejść do niego ( telefonu), i wtedy wyskakuje że dysk nie został sformatowany, każe mu sformatować , karta jest formatowana i gdzieś w połowie wyskakuje komunikat że nie da się dokończyć foratowania, próbowałem kilka razy i nawet z specjalnie sciąganymi starami z nokia.pl ale nic to nie daje a gdy już rozłączyłem kabel i podłączyłem kabel to tel pyta się czy przejść na ten tryb ja mu zatwierdzam po czym tel sie wyłącza, na oryginalnej karcie jest ok, to już druga taka karta, kabel działa bo na oryginalnej mogę przesyłac dane

prosze o pomoc