• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#442111  autor: Knight_Rider
 19 lis 2010, 19:35
Mam jeszcze jedno pytanie bo wyczytalem na forum c3 ze z glosnoscia rozmow jest slabo i oglnie jakosc rozmow jest srednia. Na glosnosci mi zalezy w LG jest ok glosno i czysto ale np w SE a mialem ich 3 bylo dosc slabo. Ciezko mi bylo uslyszec cos na ruchliwej ulicy szczegolnie w W810i bo w k300i i k800i bylo jako tako. Kowcio jakie sa twoje wrazenia na ten temat porownujac z innymi telefonami?

#442121  autor: kowcio
 19 lis 2010, 20:31
Knight_Rider, owszem, głośnosc rozmów jest dla mnie po prostu za mała, ale na to choruje wiele nowych telefonów. Głośniej słychać w SE K510i, ale tylko troszkę. Jakosć jest dobra, nie rozłacza, nie szumi, nie grzmi ;)
ale do LG to daleko..

Dlatego jakość oceniam na dobrą. Bo jakosć sama w sobie jest całkiem niezła, ale głośność już niezbyt.
Chociaz ja znam wiele osob, ktore mają K510i na poniżej 50% i normalnie rozmawiają, a ja czasami mam problem na 100%- mówię tu o tramwaju, głośnym otoczeniu. Dodam, ze wg mnie K510i ma sporo lepsza jakosć rozmów jak popularna E51, ale niestety w obu telefonach głośność nie jest taka jak w LG.

Brakuje mi jakiś normalnych telefonów od LG bez dotyków, sliderów, bo jestem zachwycony jakością połączeń w tych telefonach. W tym KP500 aż taka dobra nie była, jak w niektórych ;)

Na ten weekend przewidziałem publikację takiej małej recenzji tego telefonu. Ale trzeba dopracować, bo mi coś tym razem nie wyszło

#442248  autor: Knight_Rider
 20 lis 2010, 13:36
Zdecydowalem sie na ten telefon kupilem nowy w sklepie dosc tanio.

Szkoda ze niema kabla usb w zestawie za to jest karta 2gb. Bardzo fajnie pisze sie na tej klawiaturce chodz musze sie przyzwyczaic.

Co do glosnosci nie jest zle chodz troche ciszej jest to fakt.

Z Play przyszly mi ustawienia i niewiem czy je nie usunac bo mimo ze sie polaczylem z liveboxem wchodze na internet przez operemini to pojawia sie literka E oznaczajaca ze place. Sprawdzialem i wzielo mi kase z konta. Sprawdzalem na onecie interi i wp i telefon nawet sie nie pytal przez co sie laczyc mimo ze mam tak ustawione jakies rady? Polaczenie z liveboxem napewno mam bo wpisywalem haslo i wciskalem przycisk ktory dopuszcza urzadzenie i telefon pokazuje ze polaczenie jest.

#442279  autor: kowcio
 20 lis 2010, 15:28
Test Nokia C3

Knight_Rider, a wejdź w menu, ustawienia, łączność, WLAN- daj połącz i jak połączy, to wyjdź do pulpitu- pojawiła się ikonka Wifi na pulpicie?
Wejdź teraz w przeglądarkę i zobacz przez co się łączy. Mnie się zawsze pytała o punkt dostępu, tak jak E51.

Jeśli nie, to wejdź gdzieś w konfigurację, gdzie są punkty dostępu i zmień domyślny profil. Albo usuń te Playowskie i wyślij je jeszcze raz, tylko odznacz jako domyślne w przeglądarce. Coś tam musi być. Niestety nie mam jak już tego sprawdzić.

Ale zadowolony jesteś z tej Nokii? Własnie, dali kartę, ale nie ma USB. Na szczęscie jest tam microUSB, tak więc załatwienie takiego kabla to nie jest wielki problem.

#442280  autor: orson_dzi
 20 lis 2010, 15:30
Opera Mini w wersji bodajże 5, przy C3 pyta o to, czym się połaczyć.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#442282  autor: kowcio
 20 lis 2010, 15:33
Jeśli ma ustawiony jakiś punkt dostępu jako domyślny, to nie będzie pytał..

#442288  autor: Knight_Rider
 20 lis 2010, 15:45
Kowcio mozesz powiedziec jak to ustawic?

Musze powiedziec ze te paski na pulpicie do ktorych mozna przypisac rozne funkcje sa nawet dobrym pomyslem. Milo zaskoczyl mnie wyswietlacz po zdjeciach wydawalo mi sie ze bedzie gorszy. Aparat ogolnie slaby ale filmy kreci dosc plynne.

#442295  autor: kowcio
 20 lis 2010, 15:52
Nie mam tego telefonu pod ręką. Musisz poszukać w ustawieniach telefonu punktów dostępnych lub ustawienia przeglądarki (moze nawet Opery) i tam dać, żeby zawsze pytał o punkt dostępu.

Niestety, ale C3 już nie będę miał.

#442300  autor: Knight_Rider
 20 lis 2010, 16:01
Moze uda mi sie cos wykombinowac. Byc moze wina lezy po stronie liveboxa. Co do samego telefonu jak narazie jestem zadowolony. Najbardziej przypadla mi do gustu klawiaura co prawda przyciski sa male ale wypukle i klikniecie jest dobrze wyczuwalne.

#442301  autor: kowcio
 20 lis 2010, 16:03
Dokładnie, klawiatura jest niemalże identyczna, jak w np. E72.
A nie tak jak ktoś w pewny teście napisał, ze klawiatura jest tragiczna i nie ma porównania do Eseries.

#442307  autor: orson_dzi
 20 lis 2010, 16:26
Można się tam tylko do spacji przyczepić. Trochę niepewnie się ją wciska. Ale to taki bardzo mały szczegół.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#442313  autor: Knight_Rider
 20 lis 2010, 17:11
Fakt spacja dziwnie wchodzi jak sie ja naciska na srodku bo jesli sie wcisnie bardziej na lewo badz prawo to wchodzi tak samo jak pozostale klawisze. Po prostu spacja jest jakby podzielona na dwa klawisze.

Udalo mi sie z wifi ale musialem skasowac konfiguracje play i teraz sie pyta. Wszystko ladnie smiga youtube ogladalem ale jakosc filmow jest slaba bylem tez na ovi sklepie i sciagalem darmowe rzeczy co trwalo 3 sekundy.

Ogolnie bardzo przyjemnie chodzi sie po necie ta myszka ktora sie pojawia (chodz nie wszedzie) jest bardzo przydatna. Moge sie przyczepic jedynie to tego iz nie mozna regulowac wielkosci powiekszenia.

Teraz zobaczylem ze moge tez sie bez wifi polaczyc z netem poprzez wap bo mialem dwie konfiguracje o nazwie "PLAY" i "konfiguracja play" skasowalem to pierwsze. Teraz zawsze pyta przez cos ie polaczyc wiec jest git.

#442645  autor: diagoras
 22 lis 2010, 12:44
Witam! Odświeżam założony przez siebie wątek dot.Nokii c3 i pragnę dopowiedzieć, że już nie jestem posiadaczem tego modelu.
Sprzęcik na ogół ok (poza niektórymi sprawami, które przeszkadzały: jak chociażby ta dziwnie działająca spacja), to jednak mnie przede wszystkim zaczęła przeszkadzać klawiatura qwerty, która na początku miała okazać się "bajerem". Pierwsze problemy pojawiły się już podczas prowadzenia samochodu, gdzie odpisać na sms-a przy pomocy tej klawiatury nie patrząc na tel graniczyło z cudem. Tak więc sprzedałem i nabyłem niedawno Nokię 6220 classic dzięki której swobodnie sms-uje podczas prowadzenia pojazdu, nie patrząc na klawiaturę. A jeszcze lepsza do takich celów była stara sprawdzona Nokia 6230i posiadająca duże, wygodne klawisze.
Poza tym jak dla mnie telefon Nokia c3 to jednak cegła, ale -wiadomo- ta qwerty musi się gdzieś zmieścić.
Pozdrawiam

#442759  autor: Knight_Rider
 23 lis 2010, 09:00
Nie wiem czy wiesz ale nie wolno pisac smsow podczas jazdy samochodem :-D

Ktos w opiniach napisal o bledzie z radiem (oprogramowanie v4.60) polega on na tym ze jezeli sprobujemy wlaczyc radio bez sluchawek a potem wylaczymy telefon to sie nie wlaczy bedzie bialy ekran z data na szczescie wystarczy na chwile wyciagnac baterie i wszystko ok jesli wyciagniemy baterie i odrazu wlozymy to nadal tak bedzie trzeba wyciagnac tak gdzies na 5 sec. Teraz to przetestowalem wczesniej tez tak zrobilem nie wiedzac o tym tyle ze telefon wylaczylem nie odrazu po probie wlaczenia radia tylko pozniej i nic sie nie stalo.

Mam nadzieje ze z nokii o tym wiedza i w nowszym oprogramowaniu juz tego nie bedzie. Moze zaktualizuje telefon gdy kupie kabel. Nie jest to jakis uciazliwy blad bo raczej zadko ktos probuje wlaczyc radio bez sluchawek a potem odrazu wylacza telefon wiec tragedi niema.

#442839  autor: Arturos
 23 lis 2010, 20:10
A ja mam pytanko czy ktoś synchronizował tą Nokie przez nokia ovi suite ? ja nie moge ciągle mam błąd synchronizacji, co prawda używam kabla od se x10 mini (bo takie samo ma wejście w fonie) ale to chyba nie ten problem.

Pozdrawiam Arturos

#443634  autor: kowcio
 28 lis 2010, 10:53
Dlatego ja nie chcę telefonu z Qwerty.
Wiesz co. Ja wchodziłem w radio bez podłączonych słuchawek, nie było błędu. Miałem czysty soft, v4.60, a wcześniej chyba był v4.45 (aktualizowałem).
Także nie wiem

Ale jakby nie patrzeć telefon za te pieniądze bardzo dobry. Co nie znaczy, że nie ma żadnych wad.

Strasznie tanieje w sklepie Nokii, wczoraj był za 479 PLN, a kilka dni temu 519 (wcześniej jeszcze więcej było).

#443947  autor: Bodek05
 30 lis 2010, 11:09
A ja mam takie pytanie ponieważ z przyczyn finansowych raczej będę sobie musiał odpuścić E 72 a nawet E 71 :( -przy przedłużaniu umowy w Erze jak sie ma ta C3 do E63? generalnie pytam o tą słabość ponoć obu modeli - czyli cichą jakość rozmów, są porównywalne? Teraz mam SE k 510i (też tu ktoś ostatnio poruszał) i tak mam głośność na 90-100% i jest OK. Generalnie nie chciał bym aby rozmówcy mnie słabo słyszeli (często rozmawiam ze starszymi osobami) no i samemu też warto słyszeć co mówi rozmówca :)

T_Mobile

#444823  autor: kowcio
 04 gru 2010, 12:55
Jest minimalnie ciszej niż K510i, ale tylko tyćkę ;) K510i dla mnie ma dobra jakośc rozmów, Nokia minimalnie gorszą. Ale nadal dobrą. K510i mnie zadowalał pod względem rozmów, także nie mogło być tragedii w C3.
E63 podobno nie nadaje się do rozmów. Ale podobno, ponieważ ja nie rozmawiałem przez ten telefon (tylko trzymałem go i po menu chodziłem)

#450025  autor: telefon24
 31 gru 2010, 15:20
podobno mają dużo reklamacji z serii C

TeleKROWA.pl – koniec dojenie Klientów – http://telekrowa.pl

#450049  autor: plustik
 31 gru 2010, 16:42
telefon24 pisze:podobno mają dużo reklamacji z serii C
Seria C? Na pewno nie cała. Owszem C5 nie jest dobrym telefonem, co możesz przeczytać na tym forum. Ogólnie też seria C to nie jest biznes, ale i low-end też nie. Zalezy pewnie też na co trafisz. Ale C3 polecam...