N71 to przede wszystkim bardzo, bardzo duży i ciężki telefon. Dlatego ja bym go nigdy nie kupił- muszę mieć telefon o dość przyzwoitych kształtach. Do tego jej okropny wygląd.
Może teraz N72? Telefon prawie to co n70, ale troszkę okrojony- choćby brak 3G, ale za to ładniej wygląda, w ogóle wizualnie telefon jest o niebo lepszy niż n70
N73. Jedyna zaleta jak dla mnie w tym telefonie to wielki wyświetlacz. Telefon do dzisiaj popularny, nadal trzyma się dość mocno na PL rynku. Telefon bardzo niedopracowany, obudowa (z resztą to dotyczy wszystkich eNek) jest bardzo słaba, tandetna, zbyt mała klawiatura- nadal, ale lepiej wypada niż N70, dżojstik, co nie jest zaletą dla wszystkich, a dla niektórych nawet wadą (choćby dla mnie). Aparat całkiem przyzwoity, ale teraz gdy pojawiły się inne telefony nie jest to żaden szał. Symbian nie jest demonem prędkości w tym telefonie.
Przeskoczę teraz do N80. Strasznie zamulający Symbian, ogromny wyświetlacz, kształtami zbliżona do N70, bardzo słaby slider (same luzy itd.), Wi-Fi- ogromna zleta telefonu. Dzisiaj jest od groma telefonów, ale nadal mało jest aparatów z obsługą sieci WLAN z dużym, dobrym wyświetlaczem.