- Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
mam Nokię 6151 i mi się coś wali z softem. Czy tym sposobem opisanym w linku da się wgrać nowego softa do tej noki?
Da się wgrać. Tylko jak masz telefon zakupiony za granicą to musisz zmienić najpierw Product Code.damian23525 pisze:Czy tym sposobem opisanym w linku da się wgrać nowego softa do tej noki?
Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
http://www.forum-soccer.home.pl
Witam, mam problem ze swoją nokią 7070 prism, który może wynika z softa, a może z uszkodzonej taśmy. Mianowicie, chodzi mi o to, żeby ściągnąć do niego softa do wgrania (wersja 06.20 mi się wyświetliła) i czy maniana z białym ekranem przy otwieraniu klapki się skończy po tym zabiegu, a na ile może to być wada taśmy? Podświetlenie zewnętrzne też nie działa
Liczę na odpowiedź

Liczę na odpowiedź
Hej
To mój pierwszy post na forum, więc na początku chcę się przywitać ze wszystkimi, dzień dobry
A teraz do rzeczy. Otóż ja mam problem dokładnie odwrotny niż opisane w tym temacie. Zaposiadam Nokię e65, kupioną w Izraelu, ma nawet klawiaturę z hebrajskimi znakami
Ale ponieważ to mój pierwszy symbian i widok jej wyświetlacza trochę mnie przeraził, miły pan sprzedawca w prezencie od firmy zmienił mi oprogramowanie na polskie, żeby mi było łatwiej się połapać (nie było instrukcji obsługi, nie było też dostępu do netu, żeby takową ściągnąć, oczywiście to nie było kupowane w salonie, tylko w komisie). Oczywiście siłą rzeczy hebrajski pakiet językowy przepadł. A teraz naprawdę by mi się przydała możliwość pisania SMSów po hebrajsku i obsługi np. wyszukiwarek w necie; trochę już się łapię w symbianie, więc mógłby być nawet angielski interfejs, ale fajnie by było, jakby pozostał polski t9
A to jest raczej niemożliwe, jak nie ma obsługi PL w fonie, prawda?
Dlatego mam takie pytania:
1. Czy istnieje taki pakiet językowy, który by zawierał jednocześnie i hebrajski, i polski? Może zawierać też inne, ale za te dwa dam się zabić...
2. Czy może ktoś umie się doczytać albo wie, jaki jest PC dla e65 dla niebrandowanego hebrajskiego softu? Naklejka pod baterią mówi, że pierwotny PC tego telefonu to 0551719, ale to jest soft Cellcomu il, a jeśli już wgrywać, to czysty. Udało mi się znaleźć coś takiego:
0515312 HEBREW Israel
0542349 HEBREW Israel
i jeszcze coś takiego, tylko nie rozumiem, czy to znaczy, że jeden pakiet EURO 2 obsługuje wszystkie te języki?!
3. A może istnieje jakaś aplikacja, która się zgra z angielskojęzycznym softem i zastąpi polski t9 w smsach? Tylko ten fon ma mało pamięci i potrafi się zawiesić, jak ma za dużo w tle...
Z góry bardzo, bardzo wam dzięki

To mój pierwszy post na forum, więc na początku chcę się przywitać ze wszystkimi, dzień dobry

A teraz do rzeczy. Otóż ja mam problem dokładnie odwrotny niż opisane w tym temacie. Zaposiadam Nokię e65, kupioną w Izraelu, ma nawet klawiaturę z hebrajskimi znakami

Dlatego mam takie pytania:
1. Czy istnieje taki pakiet językowy, który by zawierał jednocześnie i hebrajski, i polski? Może zawierać też inne, ale za te dwa dam się zabić...
2. Czy może ktoś umie się doczytać albo wie, jaki jest PC dla e65 dla niebrandowanego hebrajskiego softu? Naklejka pod baterią mówi, że pierwotny PC tego telefonu to 0551719, ale to jest soft Cellcomu il, a jeśli już wgrywać, to czysty. Udało mi się znaleźć coś takiego:
0515312 HEBREW Israel
0542349 HEBREW Israel
i jeszcze coś takiego, tylko nie rozumiem, czy to znaczy, że jeden pakiet EURO 2 obsługuje wszystkie te języki?!
3. A może istnieje jakaś aplikacja, która się zgra z angielskojęzycznym softem i zastąpi polski t9 w smsach? Tylko ten fon ma mało pamięci i potrafi się zawiesić, jak ma za dużo w tle...
Z góry bardzo, bardzo wam dzięki

Dirian,
niby sie traci, ale jesli telefon trzeba oddac do serwisu i jeszcze dziala, to zawsze mzna powrocic do plusowego softu
niby sie traci, ale jesli telefon trzeba oddac do serwisu i jeszcze dziala, to zawsze mzna powrocic do plusowego softu
Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl
Witam wszystkich 
Kupiłem właśnie N73 ME z Angielskim MENU. Chciał bym wgrać do niej Polskie Oprogramowanie
Gdy wprowadziłem kod *#0000# wywaliło mi V4.0735.3.0.2 01-09-2007 i tu taj moje pytanie
Jak wgrać polskie Menu ?? Tel nie ma sim-locka więc chodzi mi tu tylko i wyłącznie o Polskie menu 

Kupiłem właśnie N73 ME z Angielskim MENU. Chciał bym wgrać do niej Polskie Oprogramowanie

Musisz wgrać pheonixem soft pl jak znajdę odpowiednie linki to wstawię
Tutaj poradnik jak to zrobić
a tutaj soft do noki
Robiąc to czytaj wszystko żebyś nie narobił sobie bałaganu!!
Ja n73 uratowałem tym programem i 70zł zostało w kieszeni
Wgrywając tym programem soft polski dostajesz również T9
Euro 1/2/3 to są po prostu modele telefonów a BB5 obsługuje Euro 3 i ten należy wgrywać.
Tutaj poradnik jak to zrobić
a tutaj soft do noki
Robiąc to czytaj wszystko żebyś nie narobił sobie bałaganu!!
Ja n73 uratowałem tym programem i 70zł zostało w kieszeni

Wgrywając tym programem soft polski dostajesz również T9
Euro 1/2/3 to są po prostu modele telefonów a BB5 obsługuje Euro 3 i ten należy wgrywać.
Kolego,
Euro 1/2/3 to nie modele telefonów jak napisałeś - tylko specjalnie oznaczony, podzielony i przyporządkowany konkretny pakiet z paczkami językowymi plus ustawieniami dla konkretnych Opów. Masz podział na Global, Euro, SEA, MEA, APAC itd.. z czego w każdym mogą się znajdować podgrupy.
np,
GLOBAL (wszystkie)
EMEA (Europa, Bliski Wschód i Afryka)
APAC (kraje azjatyckie)
Euro 1/2/3 to nie modele telefonów jak napisałeś - tylko specjalnie oznaczony, podzielony i przyporządkowany konkretny pakiet z paczkami językowymi plus ustawieniami dla konkretnych Opów. Masz podział na Global, Euro, SEA, MEA, APAC itd.. z czego w każdym mogą się znajdować podgrupy.
np,
GLOBAL (wszystkie)
APAC (kraje azjatyckie)
Ok, dzięki 
Jeszcze jedna sprawa
Moja nokia jest czarna (powinna być ME) ale poprzedni właściciel poinformował mnie że zmieniał oprogramowanie i nie wiem czy mam ściągnąć do ME czy do zwykłej.
Aha i jeszcze coś
Mam sieć PLAY i słaby zasięg który często zanika w moim pokoju. Czy musi być cały czas zasięg przy wgrywaniu oprogramowania ??

Jeszcze jedna sprawa

Aha i jeszcze coś

Wgrywasz dowolny pakiet - niezależnie od koloru - jedynie jesli to jest wersja Music Edition - to postaraj sie wgrać pakiet własnie z ta opcją - chodzi wtedy o ustawienia myzuczne itd... Co do zasięgu - to nie ma wpływu na to - bo jak wgrywasz soft - to telefon jest w stanie Local Mode - nie działa ( nie ma zasięgu, nie odbierasz telefonów, nie przyjądą smsy). Najlepiej jak podczas tej operacji będziesz miał naładowaną baterią na fuull - lub też podepniesz łądowarkę. Nie wolno w czasie tej operacji odłączać kabli !!!!!! bo wtedy telefon będzie martwy:(
Aha - abyś wgrał polskie oprogramowanie - to musisz zmienić sobie PC code na takie co ma polskie - możesz to zrobić za pomocą programu Nemesiss lub Phoenixem, potem podpinasz się pod NSU i do dzieła:)
tutaj masz PC code ktore musisz sobie ustawić aby mieć polski język:
model N73 - RM 133 - wersja SW:4.839.42.2.1 a w niej PC code:
0575011: N73 ME Polkomtel Black
0548886: ME Play Black
0563985: RM-133 CUST.TRX HUNGARY CZECH SLOVAKIA POLAND (Latte)
Aha - abyś wgrał polskie oprogramowanie - to musisz zmienić sobie PC code na takie co ma polskie - możesz to zrobić za pomocą programu Nemesiss lub Phoenixem, potem podpinasz się pod NSU i do dzieła:)
tutaj masz PC code ktore musisz sobie ustawić aby mieć polski język:
model N73 - RM 133 - wersja SW:4.839.42.2.1 a w niej PC code:
0575011: N73 ME Polkomtel Black
0548886: ME Play Black
0563985: RM-133 CUST.TRX HUNGARY CZECH SLOVAKIA POLAND (Latte)
krzykos pisze:Kolego,
np,
GLOBAL (wszystkie)
APAC (kraje azjatyckie)
Tak jak napisałem że wydaję mi sie więc sorry za wprowadzenie w błąd i dzięki za sprostowanie;]
Mam problem z Phoenixem ;/ Gdy go włączę i ustawie USB i podłączam telefon to słychać że komputer wykrył telefon (mam zainstalowane sterowniki kabla USB) ale w programie nie mogę dać Scan Product albo gdy już mogę to wtedy nic się nie dzieje po wciśnięciu ;/ Nie mam w telefonie karty pamięci ale to raczej nie ma nic do rzeczy, gdy podłącze tel do kompa to wybieram w telefonie PC Suite.
No właśnie Pheonix ma to do siebie że nie zawsze i na każdym sprzęcie działa. Najlepiej instalować go na świeżym Windowsie wtedy instalacja i wszystko z nią związane np podłączenie telefonu. Odinstaluj Pheonixa NSU sterowniki i wyczyść rejestr potem zainstaluj wszystko jeszcze raz powinno lecz nie musi pomóc.