[quote="gorek3"]Mam zamiar nabyć za kilka dni Nokie 1600 i nic tej decyzji nie zmieni, bo telefon mi się po prostu podoba. ALe chciałbym się dowiedzieć jak to naprawde jest, bo na róznych stronach piszą różne rzeczy. Jak ktoś miał ten telefon lub zna odpowiedź na pytania bardzo proszę niech napisze...
1. Jak to jest z połączeniem do komputera przez kabel usb

czy da radę a jak tak to jakim programem

2. Czy da się wyłączyć dzwonek narastający

3. Czy gdy ktoś dzwoni i jego numer jest wpisany w kontaktach, to czy wyświetla jego nazwę w kontaktach, czy tylko numer

(to najważniejsze z tych pytań)
4. Czy w simplusie będzie na ekranie pokazywać stan konta

5. Czy da się w profilach ustawić swoje własne ustawienia

6. Jak to jest z tymi znakami w sms-ach

czy naprawdę z polskimi znakami jest tylko 70

7. JAk telefon dzieli sms na tzw. krótkie sms-y, gdy znaków w jednym jest za dużo to jak np. podzieli na 2 esy to płace za dwa, czy za jednego
Mam tą nokię od chyba kwietnia więc odpowiem trochę na te pytania...
1. Kupiłem kabel dok-2 pod baterię kompatybilny z 6030,1600 i nawet oxygene niewidzi koma...niewiem jak to jest z kablem mini usb...
2. Przy ustawieniu głośności na maxa niezmienisz tego zawsze będzie rosnąco...
3. Jeśli numer jest w książce to się wyświetli wpis z książki, a jesli niema to numer(pod warunkiem że niejest zastrzeżony...
4 tego niewiem niemam simplusa
5. da się edytować...i tworzyć własne
6. na początku zastanawiałem się dlaczego moje wiadomości zajmują kilka smsów,okazało się że polskie znaki zajmują kilka standardowych literek...trzeba w opcjach wiadomości ustawić obsługę znaków na uproszczoną...niema wtedy polskich znaków u odbiorcy...
7. jak zadużo napiszesz to wysyła dwa smsy ale jest przynajmniej prościej bo nietrzeba pisać dwóch oddzelnych smsów...kontrolujesz 918/0 <ilość literek>/<ilość smsów>
miłego użytkowania...
[ Dodano: 2006-09-15, 08:29 ]
1. Jak to jest z połączeniem do komputera przez kabel usb czy da radę a jak tak to jakim programem
2. Czy da się wyłączyć dzwonek narastający
3. Czy gdy ktoś dzwoni i jego numer jest wpisany w kontaktach, to czy wyświetla jego nazwę w kontaktach, czy tylko numer (to najważniejsze z tych pytań)
4. Czy w simplusie będzie na ekranie pokazywać stan konta
5. Czy da się w profilach ustawić swoje własne ustawienia
6. Jak to jest z tymi znakami w sms-ach czy naprawdę z polskimi znakami jest tylko 70
7. JAk telefon dzieli sms na tzw. krótkie sms-y, gdy znaków w jednym jest za dużo to jak np. podzieli na 2 esy to płace za dwa, czy za jednego
1. Mam kabel dok-2 pod baterię i nic niemogę nim zrobić...niewiem jak jest z kablem mini usb...ale raczej ten telefon niejest przystosowany do zmiany dzwonków...
2. Na ostatnim poziomie głośności nie....zawsze będzie narastający...
3. Jeśli masz go w książce to pojawi się nazwa,jeśli nie to numer(pod warunkiem że niejest zastrzeżony)
4. NIemam simplusa- niewiwm...
5. Da się je edytować i tworzyć nowe(choć tworzenie nowych to poprostu edycja standardowych)
6. Tak jest w opcjach wiadomości jest obsługa znaków pełna i uproszczona w tej pierwszej normalny jeden sms z polskimi znakami będze wysłany w kilku a w tej drugiej opcji będze w jednym ale bez polskich znaków..
7.Jeśli jest za dużo znaków to dzeli na dwa i za tyle się płaci...trzeba kontrolować prawy górny róg 918/1 <ilość literek/ilość smsów>
...wcwmc...