• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#553996  autor: Maniiiek
 14 maja 2012, 11:16
Bo niech sobie wsadzą oryginalną, bo to co się z nią stało nie powinno się stać więc po co mam przepłacać?
I tu się mylisz. To co się stało ma całkowite uzasadnienie. Tym bardziej, że rozładowałeś ją do zera. To nie jest wina producenta tylko wada technologii oraz nieprawidłowe użytkowanie.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#553997  autor: drcox
 14 maja 2012, 11:21
Calm7 pisze:Drcox. Jak się nazywa producent tego zamiennika za 11zł? I ile ma mAh? Odpisz tu lub na priv.
MAXPOWER. mAh ma niby "up to 1150" ale brałbym to raczej z przymrużeniem oka, trzyma raczej tyle ile normalna.
Maniiiek pisze:I tu się mylisz. To co się stało ma całkowite uzasadnienie. Tym bardziej, że rozładowałeś ją do zera. To nie jest wina producenta tylko wada technologii oraz nieprawidłowe użytkowanie.
Na szczęście zamiennik sobie mogę non stop nieprawidłowo użytkować i nic się z nim nie dzieje :mrgreen: i mam go już chyba 2 razy dłużej niż ten syfiasty oryginał. Poza tym baterie powinny mieć układy zapobiegające nadmiernemu rozładowaniu ale chińczykom już chyba się nie chciało.

#554000  autor: Maniiiek
 14 maja 2012, 11:27
Na szczęście zamiennik sobie mogę non stop nieprawidłowo użytkować i nic się z nim nie dzieje i mam go już chyba 2 razy dłużej niż ten syfiasty oryginał.
Zrozum, sytuacja losowa. Może ale nie musi go szlag trafić. Miałeś pecha i tyle.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#554064  autor: markoz7874
 14 maja 2012, 16:19
drcox pisze:..Poza tym baterie powinny mieć układy zapobiegające nadmiernemu rozładowaniu ale chińczykom już chyba się nie chciało.
nie koniecznie - elektronika jest tania, wiec wsadzic kilka elementow wiecej to zaden problem.
Problemem jest za to dostroic i przetestowac - bo to wymaga wiecej wkladu pracy i elementow ktore przeszly pewna selekcje.
Mozna np. wlozyc do ukladu rezystor 10K o dokladnosci 5%, a mozna taki sam element o dokladnosci 1%. Jezeli takich elementow jest wiecej, a uklad zaprojektowany pod elementy o wiekszej dokladnosci, to bledy sie nakladaja, co w konsekwencji sprawia, ze napiecie baterii moze spasc ponizej minimum lub przekroczyc maximum w trakcie ladowania.

#554148  autor: Niezgodna7
 14 maja 2012, 23:04
Drcox, a huk wie czy to co miałeś było oryginalne..? Widziałem oryginalne oplowania (opakowania, oczywiście) Nokia, w środku identyczna bateria, hologram... A okazuje się podróbką, która słabo trzyma, szybko puchnie i koniec.. *
Maxpower? 11zł? To bardzo dobra cena! Najlepszy wybór.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2012, 09:29 przez Niezgodna7, łącznie zmieniany 1 raz.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#554170  autor: drcox
 14 maja 2012, 23:26
Calm7 pisze:Drcox, a huk wie czy to co miałeś było oryginalne..? Widziałem oryginalne oplowania Nokia, w środku identyczna bateria, hologram... A okazuje się podróbką, która słabo trzyma, szybko puchnie i koniec.. *
Kto tam wie, telefon z jakiejs podrzednej hurtowienki z wioski zabitej dechami :-D

#606833  autor: mkrasowski19
 09 sty 2013, 20:39
Mi też kiedys spuchła bateria w Samsungu E590 Przyczyną było to że telefon leżał w samochodzie w mróz :roll: