• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#538764  autor: Maniiiek
 04 mar 2012, 14:15
specyk19901 pisze:Witam, mam pytanie czy ta nokia obsługuje mobilne gadu-gadu?
Oczywiście.

#539359  autor: specyk19901
 06 mar 2012, 18:28
W sklepie nokia na store.ovi.com, gdy chciałem pobrać gadu-gadu do instalacji wyskoczył mi komunikat, że nie jest dostępne do pobrania na ten model telefonu. Chyba że coś robię źle ?

Jest może jakaś inna metoda, aby nie płacić za transfer i móc zainstalować z komputera?

screen: http://wstaw.org/m/2012/03/06/nokia.jpg

#539360  autor: Maniiiek
 06 mar 2012, 18:32
Jest może jakaś inna metoda, aby nie płacić za transfer i móc zainstalować z komputera?
Tak, na przykład pobrać z oficjalnej strony GaduGadu lub chomika.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#539361  autor: orson_dzi
 06 mar 2012, 18:33
specyk19901 pisze:zainstalować z komputera?
Z komputera? Na telefon zainstalować? :roll:

Nie wydaje mi się, żeby znalezienie w googlach odpowiedzi na hasło "gadu gadu 240x320 java" było takie trudne. Potem tylko kopiujesz to na telefon i instalujesz.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#539362  autor: Maniiiek
 06 mar 2012, 18:37
Z komputera? Na telefon zainstalować?
Pewnie przez aplikacje Ovi czy inne Nokia PC Suite. Chociaż z tym więcej zachodu niż z zrzuceniem instalki na telefon.

#539365  autor: orson_dzi
 06 mar 2012, 18:40
Już kiedyś próbowałem instalować aplikacje na Androida prosto z komputera. Po wrzuceniu kilku programów, dziesiątków megabajtów plików i jakiś dziwnych rzeczy, i po jakiś dwóch godzinach zwątpiłem. Nie rozumiem jak można sobie tak życie komplikować.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#539367  autor: Maniiiek
 06 mar 2012, 18:44
W noki to trochę przyjemniej idzie. Chociaż i tak trzeba było w telefonie zatwierdzać instalacje więc z sensem to się mijało. Ale to było jak miałem E65 czyli jakieś 3 lata temu. Jak jest teraz to nie mam pojęcia, może coś poprawili?

#539379  autor: specyk19901
 06 mar 2012, 20:19
orson_dzi pisze:Z komputera? Na telefon zainstalować?
Chodziło mi o zgranie instalki do telefonu i później dalszą instalację w telefonie. Niestety przez Ovi gadu-gadu nie było dostępne dla tego modelu telefonu. Znalazłem już instalkę na chomiku. Dziękuję za pomoc :)
orson_dzi pisze: Nie rozumiem jak można sobie tak życie komplikować.
Instalowałem na innym telefonie (nokia E52) gadu-gadu mobilne przez aplikację Ovi i poszło bez problemu. Nie rozumiem w czym problem ?