Od wczoraj mam Nokię C3. Będę miał ją przez jakieś półtora tygodnia na pewno. Także proszę zadawać pytania.
Osobiście Nokia mnie zdziwiła, że potrafią zrobić nowy porządny telefon, który można kupić za 350 zł, z WiFi i Qwerty i odtwarzaczem MP3 o świetnej jakości. Najbardziej zdziwiła mnie jakość wykonania, która jest bardzo dobra- wszystko idealnie przylega, nic się nie rusza, nie trzeszczy, jak nie u Nokii. Użyto świetnego plastiku, oraz metalowa tylna klapka (aluminium). Wszystko idealnie spasowane.
Posiadam złoto-białą i jest bardzo ładna, elegancka (mimo, że lubię czarne telefony), wygląda jak porządny biznesowy telefon.
Zdziwiło mnie oprogramowanie- zwykłe S40, ale naprawdę rozbudowane i można sobie wszystko spersonalizować pod siebie- głównie mam na mysli główny pulpit, a telefon działa bardzo, bardzo szybko i stabilnie.
Jakośc rozmów... Nie wiem co Wy chcecie. Ja bardzo wymagam i jakośc dla mnie 9/10 lub nawet więcej. Tylko troszkę słabo słychać, tylko do tego mogę się przyczepic- ale tragedii nie ma (jakby tak 2x głośniej było słychać to byłoby lepiej niż w LG).
Lepon pisze:Szczególnie, że nie jest to "prosty" i mały model, który można kupić za 200-300zł.
A jaki jest? Przecież to jest telefon z najniższej półki tego typu. Chcesz coś z wyższej to E63 masz, E5, E71 i E72- w takiej kolejności.
Może mało ją przetestowałem, ale SMSy pisze się bdb- chociaż mnie ciężko jest się przestawić na taka klawiaturę po "zwykłych" komórkach i teraz bardzo wolno odpisuję, ale coraz lepiej mi to idzie..
Na pewno bedzie miała świetną baterię. ponad 1300 mAh przy takim telefonie- bez OS, wygaszaczy, 3G długo wytrzyma. Ja dzisiaj dość intensywnie użytkowałem telefon i mam 4/4 kreski.
Podoba mi się również czcionka w menu. Komunikaty mają dużą czcionkę, ekran jest czytelny i dość duży.
Ale wykonanie tej Nokii powaliło mnie, patrząc ze to jest low-end

lepiej niż niektóre Samsungi.
Ma również bdb odbiornik radiowy- nie szumi, muzyka na słuchawkach gra b.głośno i dźwięk jest zbasowany, a nie taki płytki, jak to w większości komórek bywało.
Jak na razie kiepsko mi te wifi działa, ale tym później się zajmę
Ma ktoś jakies pytania? Chętnie odpowiem.