u mnie ta sama historia. ponad to zauwazylem ze chyba cos mi sie zle ten sofcik wgral bo poza brakiem kalkulatora jak wylacze telefon to wylacza mi sie sygnal wiadomosci w profilu i znika tapeta :]
mam jeszcze pytanko co do phoenixa bo jak ze starszymi nokiami wiem co robic to tutaj w przypadku 6280 nie bardzo.
sytuacja mojej nokii wygladala tak ze pierwotnie byla kupiona w orange. zmienilem product code w NSS na 6288 i zrobilem update w NSU. potem jak wiadomo nie mozna wrocic do 6280, tak wiec przeszedlem do phoenixa gdyz zalezalo mi na aktywnym trybie gotowosci. tyle ze wg wszystkich opisow flashowania to pisze iż:
15. Teraz zaczynamy FLASHOWAĆ telefon!! wybieramy więc "Flashing>SW update>code>euro1 (tu wybieramy pakiet językowy czyli POLAND "0524092") klikamy Start!! wyświetli się komunikat!! POTWIERDZAMY GO.
ja w code nie mam nic, tak wiec recznie podalem mu pliki do wgrania tylko nie jestem pewny czy dobrze. Niech ktos kto zna temat napisze jakie to powinne byc pliki.
chodzi mi o:
1) image file - no tu to pewnie wszystko jest ok.
2) ppm file - tutaj z tego co wiem to chodzi o jezyk ale moge cos zle robic. tak wiec jesli mozna to prosze o konkretny pliczek do v6.10
3) content file - to jest brand/no brand ale tez na wszelki wypadek nic nie podaje, tak wiec jesli mozna to prosze o przyklad :]
pozostale zostaja puste.
dobrze??