• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #92863  autor: wfl
 07 sie 2006, 13:06
beteryjka ktora jest w tym telefonie, to jak sie zachowuje? tzn chodzi mi, czy lepiej ja zawsze rozladowywac do konca i ladowac wtedy czy mozna doladowywac kiedy sie chce, bo w sumie kazdy wie ze telefon kiepsko trzyma:P wiec nie chce przez jakies zle jej uzytkowanie jeszcze skrocic tego czasu;)
 #92867  autor: ywis
 07 sie 2006, 13:21
wfl pisze:beteryjka ktora jest w tym telefonie, to jak sie zachowuje? tzn chodzi mi, czy lepiej ja zawsze rozladowywac do konca i ladowac wtedy czy mozna doladowywac kiedy sie chce, bo w sumie kazdy wie ze telefon kiepsko trzyma:P wiec nie chce przez jakies zle jej uzytkowanie jeszcze skrocic tego czasu;)
Niby można doładowywać sobie kiedy się chce, ale zawsze jest lepiej rozładować i później naładować, to pr zedłuży jej żywtoność, aczkolwiek bateria i tak jest do **** ;)

#92883  autor: wfl
 07 sie 2006, 13:43
nie bateria tylko telefon tyle 'je' pradu:P hehe;), a cos czytalem gdzies, ze nie wyjmujac czesto baterie z telefonu to psuje sie jej wydajnosc, czy to prawda? a jezeli tak to czy wylaczanie telefonu tez tak dziala?:> i w ogole to jak to dziala?:P

a i jeszcze czy jak juz bateria sie naladuje to lepiej odlaczyc go z sieci, czy dalej ladowac? bo np. jestem w domu to telefon w sumie moze byc caly czas pod kablem i mi to nie przeszkadza, ale czy to nie wplywa jakos na zywotnosc baterii? bo w sumie wtedy jak korzystam z niego to popracuje troche popracuje i spada napiecie i zaczyna doladowywac ja znowu..