• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

NOKIA 8800

WARTO ZA TE CENE
3
27%
NIE WARTO ZA TE CENE
8
73%
 #8027  autor: piotrz
 06 lip 2005, 09:44
wszedłem dziś na allegro i sobie przeglądam telefony. Nagle widze Nokie 8800 i jej kosmiczną cene-4000zł.Tak więc małe pytanko:Czy opłaca się wydać W Polsce 4000zł za telefon, który w stanach kosztuje 700$ (około 2200zł) i ma funkcje gorsze od Nokii 6230i a kosztuje prawie 3 razy tyle???

#8032  autor: WitekT
 06 lip 2005, 10:44
Funkcje gorsze, ale za to jaka bajerancka obudowa. ;)
 #8034  autor: Remy
 06 lip 2005, 10:56
To jest przede wszystkim telefon desingerski a że z górnej półki to świadczy o tym nr 8800. Polska to "bardzo bogaty" kraj więc prawie wsztystkie luksusy mamy droższe (dobre zegarki, telefony itp.).
Klient docelowy analogiczny do kupujących telefony VERTU.
Co do stylistyki to mi przypomina futerał na okulary, ale innym może się opdobać.

#8044  autor: ghost89
 06 lip 2005, 15:10
JJest jednak tutaj 256tys. kolorów ,ale rozdzielczość ta sama aparat słabszy ,ale obudowa jest lepsza więcej pamięci wbudowanej...
I tak wole 6230i!!
Jednak ten telefon ma tam jakiś bajerek chyba .....
Jak wpadnie w ręce polskich operatorów to będzie można stwierzdzić czy jest dobry czy też nie i czy warto kupić go za cene jaką będzie oferowany:P

#8048  autor: johnq
 06 lip 2005, 15:22
Ten telefon u mnie w miescie nowy w sklepie RTV-AGD kosztuje 3499zl wraz z gwarancja europejska Nokii na 2 lata. A na allegro takie ceny? Najpierw polecalbym sprawdzac ceny u siebie w sklepach bo sa naprawde konkurencyjne!!

#8050  autor: Irek
 06 lip 2005, 15:24
Po co komu taki drogi telefon? No oczywiście jak ktoś dysponuje taką kwotą to proszę bardzo. Tylko kupować.

#8054  autor: Dragon
 06 lip 2005, 15:45
przy tej klasie telefonow nie jest wazna cena ale jakosc, niezawodnosc i odmiennosc, tak samo jak z ubraniami Versace, Kelvin & Klein itp

#8079  autor: RobertX
 06 lip 2005, 22:24
I tu Dragon masz racje ale ja i tak nie kupiłbym sobie tego fonu bo mnie się on nie podoba i funkcje jak i parametry nie sa takie rewolucyjne, wiec......

#8086  autor: Bartosz
 06 lip 2005, 23:04
a moim zdaniem to te osoby które chcą se kupić 8800 to nie kupią ich z allegro tylko ze strony noki - bo różnica w cenie 5% nie stanowi a jak się potarguje to może coś tam opuszczą więc cena bardzo podobna a ma się pewność pochodzenia telefonu itp.

po drugie to ten telefon skierowany jest do ludzi którzy lubią drogie zabawki które służą jedynie do dzwonienia i pisania czasami smsa i nic więcej (resztę zrobi sekretarka a raczej piękna asystentka)

a pozostali ? pozostali to dresiarze któzy jeżdzą furą za kilka tysięcy złotych, mieszkają u rodziców ale chcą się popisać w knajpie więc co chwilę będą wyciągać telefon aby jak najwięcej osób go widziało tzw spanerzy :-D

podsumowując telefon fajny cena ok (przynajmniej nie wszyscy będą go mieli) i o to chodzi - tel dla wybranych i choćby z tego powdu niektórzy go kupią

#8111  autor: Dragon
 07 lip 2005, 15:44
no wlasnie troche dziwne ze taki telefon jest na Allegro skoro w Nokii jest w podobnej cenie, gdybym i tak mial wydac 4000zł na telefon to wolalbym z pewnego zrodla, z wszystkimi papierami, gwarancja itp, na Allegro kupilbym tylko gdyby kosztowla 3000zł