• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #688057  autor: JanuszR
 05 sty 2014, 19:01
Szanowni Państwo,
sprezentowałem telefon jak w temacie. Są tam jednak dodatki, których nie chcę: fejsbuk, tłiter, gry demonstracyjne.... Nie jestem dzieckiem fejsa i naszejkasy i nie potrzebuję tego śmietniska. Czy jest jakiś program, który można załadować/odpalić z SD karty, który umożliwia taki modyfikacje? Nokia pisze, że nie można usunąć plików systemowych - dla mnie to nie jest systemowy program, tylko śmieć.
Proszę o pomoc.
Soft niebrandowany, telefon kupiony w sklepie nokia.

#688110  autor: user_delete34
 05 sty 2014, 21:23
Póki co, może w ogóle nie być dostępnego oprogramowania na ten model w internecie. Tym bardziej - nie spodziewałbym się oprogramowania zmodyfikowanego (a samemu, jak widzisz, nie możesz z tym nic zrobić), bo to nie jest system pokroju Symbiana, a zwykły na Javie.

[ Dodano: 2014-01-05, 21:25 ]
JanuszR pisze:kupiony w sklepie nokia
W tym internetowym, 4CV? Pytam z ciekawości.

#688158  autor: JanuszR
 05 sty 2014, 23:36
Nie - u innego dystrybutora - podobno oficjalnego - nokii.
Rozumiem, że to nie symbian ale spodziewałem się jakiegoś triku/progamu do modyfikacji niemodyfikowalnych rzeczy. Choć w symbianie (c6) nie udało mi się usunąć np "era mail" i innych superowo fajowskich zajefajnych fejsowych gadżetów. Ale mogłm zrobić katalog SYF i tam wszystko przerzucić :)

#688188  autor: user_delete34
 06 sty 2014, 02:10
Niestety, tutaj odpada jakakolwiek modyfikacja i należy się cieszyć, że w ogóle działa. Możesz co najwyżej właśnie przełożyć aplikacje między folderami/w menu. Z kolekcji do gier, jeżeli nie używasz (i o ile taka opcja jest - dawno nie miałem S40 w rękach).

#688208  autor: dario321
 06 sty 2014, 10:02
JanuszR pisze:Choć w symbianie (c6) nie udało mi się usunąć np "era mail" i innych superowo fajowskich zajefajnych fejsowych gadżetów.
tym bardziej zapomnij,ze cokolwiek zrobisz w 515'tce :lol:

#688215  autor: JanuszR
 06 sty 2014, 10:35
Heh... pocieszające... Jak można obrzydzić fejsbookiem i twitterem korzystanie z urządzenia, które ma być tylko do telefonowania.