• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #641225  autor: justyna8
 21 cze 2013, 21:01
mam pytanie chodzi o model nokii 1616, sprawa jest skomplikowana, nokia jest telefonem meza, w historii polaczen usuwamy dany numer z pamieci, ale gdy wprowadzam go manualnie lacze sie i gasze klikam opcje historia polaczen i pokazuja mi sie te wszystki usuniete przez meza, problem w tym ze gdy mu to pokazuje ze sa w historii polaczenia pod ktore obiecywal nie dzwonic to twierdzi ze nie ma pojecia skad sie to wzielo ze to jakis psikus telefonu bo on na pewno nie dzwonil nie wiem co o tym myslec czy to robil teraz klamiac? dodam ze taki psikus dotyczy tylku numerow pod ktore nie powinien dzwonic reszta jest ok, prosze madrzejszych ode mnie o pomoc
Ostatnio zmieniony 26 cze 2013, 22:56 przez justyna8, łącznie zmieniany 1 raz.

#641232  autor: Niezgodna7
 21 cze 2013, 21:15
1. Wymyśl jakiś numer, zadzwoń, usuń i sprawdź za jakiś czas czy będzie.
Oczywiście w tym samym czasie zrób tak z jednym z zakazanych numerów, aby łatwiej porównać.
2. Sprawdź, czy przypadkiem nie ma... daty kiedy były wykonywane te zakazane połączenia.
3. Psikus dotyczy tylko zabronionych? Oj, to już dobrze nie wróży..
Ostatnio zmieniony 21 cze 2013, 21:18 przez Niezgodna7, łącznie zmieniany 1 raz.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#641235  autor: justyna8
 21 cze 2013, 21:18
byly daty godziny i czas polaczen

#641237  autor: Niezgodna7
 21 cze 2013, 21:21
Jak były daty połączeń, i są to daty po nałożeniu "embarga", to już wiesz o co biega...
Telefon sam z siebie nie dzwoni.
Trzymaj się..

#641307  autor: justyna8
 22 cze 2013, 10:02
mi rowniez wszystko wyglada nie za dobrze, ale on twierdzi uparcie ze nie wie skad to ze moze historia zapamietala z zeszlego roku, dodam ze czesto wyjezdza w delegacje, czasy polaczen sa z dni w ktorych go nie bylo w domu, to telefon sluzbowy i mowi ze zalatwi mi biling i oczysci sie w ten sposob, szczerze to watpie pewnie powie ze szef nie dal bo to dokument firmowy itp. wczoraj jeszcze jak grzebalam po telefonie dzwonil obcy calkiem numer i pokazala sie historia okazalo sie ze numer byl usuniety z historii ale on czesto pod niego dzwonil jak oddzwaniam caly dzien pod niego nie odbiera, dziwne to. maz mowi ze tak to dziwne jego tez to zastanawia, nie wiem jak moge dowiedziec sie czyj ten numer jakby odebrala go kobieta bylo by jasne,

#641314  autor: Niezgodna7
 22 cze 2013, 11:12
Są różne połączenia w historii, więc widzisz kiedy i do kogo dzwonił.
Jak bardzo chcesz, to niech przegra ważne kontakty i zresetuj NOKIĘ.
Poczekaj ewent.na ten biling
:- )

#641323  autor: justyna8
 22 cze 2013, 12:28
musze poczekac na biling, choc chilami jest to tak niedorzeczne ze mam wrazenie ze ma mnie za idiotke, co mi da reset nokii?? i jak to zrobic??

#641385  autor: Niezgodna7
 22 cze 2013, 17:51
No właśnie tak to wygląda... Może w innych dziedzinach życia też jesteś tylko.. że jesteś?
*
Wspominałaś, że rejestru nie da się wyczyścić, bo ciągle są niewiadomo skąd połączenia na zabronione numery - pomijam już to, że powinnaś się sugerować ich datą (może to stare i nie ma co wracać do przeszłości?) to taki reset wszystko usunie.
Wtedy - jeśli tamte numery pojawią się ponownie, już idiotki nie da się zrobić.
Sposobu jeszcze nie podam, bo poczekamy na biling.
A biling - powinien pokrywać się z tym, co wykazał Ci rejestr telefoniczny.
Myślę, że jeśli dzwoni - to dzwoni i tak, tyle, że z innego numeru.
Nie znam sprawy, nie wiem jak się traktujecie, czy rozmawiacie (jak) -to Ty musisz poskładać tę układankę.. Czy warto?
A może jestem przewrażliwiona? Itp, itd...
Spokoju życzę, odpoczynku, bo na gorąco to wiesz..

#641628  autor: justyna8
 23 cze 2013, 19:32
staram sie nie robic nic na goraco, wciaz czekam na biling, ale z drugiej strony widze po sobie ze nie daje wiary meza slowom bo na mysl o bilingu sadze ze powie mi ze dzwonil na baze ale szef nie moze mu udostepnic bo to dokument sluzbowy itp, z tropu zbija mnie to ze traktuje mnie dobrze i jest super, ale moze praca jaka ma (5 dni poza domem kazdego tygodnia) pozwala mu na drugie zycie, tu wiele nas laczy wkrotce bedzie 2 dziecko to nie pozwala mu na odejscie do innej co innego zabawa po pracy, nie wiem co myslec napisalam tu bo on zgania wine na telefon ze to z zeszlego roku sie pojawilo wyjelam karte baterie i teraz nie pokazuje po wybraniu jakiegos numeru calej historii tylko od dnia wyjecia karty, ale pamietam ze w styczniu tez wyjelam karte wiec nie wiem juz co jest mozliwe a co nie dzis pojechal a ja jestem klebek nerwow, i nie wiem co robic, musze miec jasna i klarowna sytuacje na przyszlosc poczula bym sie lepiej do tego nie wiem jak dowiedziec sie kto do niego dzwonil bo z zadnego nr nie odbiera, maz twierdzi ze nie wie kto to jest a w historii mial z nim polaczenia po 15minut

#642907  autor: orson_dzi
 28 cze 2013, 12:02
Wykaz połączeń ma bieżąco możesz sprawdzić na stronie operatora. W czym problem?

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#642945  autor: kowcio
 28 cze 2013, 13:24
Chyba, że ma w Plusie... ;-)