• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #642368  autor: prestonee
 26 cze 2013, 14:01
Witam!
Mam takie pytanie odnoście baterii w telefonie nokia x2. Seryjnie w tel. jest bateria bl-4c o pojemności 860mAh.
Można kupić także o praktycznie tych samych wymiarach i parametrach baterię bl-5c o pojemności 1020 mAh tylko teraz pytanie czy założenie się sprawdzi i będzie działała poprawnie i będzie dłużej pracować niż a 860 mAh - bo na logikę tak powinno być. Jakiś sugestie w tej sprawie? Można włożyć do x2 BL-5C?
I jeszcze jedna kwestia jak kupić oryginalną baterię? Na co patrzeć, chodzi o allegro bo ceny są jak wiadomo różne od kilku zł, do koło 50 zł.
Pozdro!

http://allegro.pl/oryginalna-bateria-no ... 29147.html
Z tej aukcji by była OK?

#642431  autor: Niezgodna7
 26 cze 2013, 16:36
BL4C włazi Ci luzem? Najlepiej dopadnij u kogoś 5c i sprawdź.
*
Oryginały baterii to śliska sprawa..

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#642464  autor: prestonee
 26 cze 2013, 17:30
BL4C standardowo jest w tym modelu. BL5C jest tylko nieco grubsza bo ma większą pojemność ale spokojnie mieście się bo próbowałem, jest spasowane ale klapka zamyka się normalnie. Więc chyba nie stoi nic na przeszkodzie aby ten tel pracował na BL5C.
A co z tą baterią z linku?
Że śliska to już zdążyłem się przekonać, jednak "oryginalna" spuchła po miesiącu.
Stąd moje pytanie czy jest szansa kupić coś sensownego.

#642545  autor: Niezgodna7
 26 cze 2013, 21:39
Wg.tego sprzedawcy to oryginał.
Niestety, dopiero fizycznie mogę stwierdzić czy to oryginał..
*
To kup zamiennik, taniej, do testu się nada
:- )
Np. Exclusive Line

#642570  autor: prestonee
 26 cze 2013, 22:35
Tzn w jaki sposób można to stwierdzić? Kupiłem na allegro do swojej nokii c6 drugą zapasową baterię, niby miała być org. i jak można to sprawdzić?

#642580  autor: Niezgodna7
 26 cze 2013, 23:07
Numer baterii wpisujesz, a system potwierdza czy to oryginał.
Nie pamiętam strony, ale w instrukcji Nokii powinno być.