• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #631136  autor: Mr. Allen
 05 maja 2013, 12:59
Witam serdecznie. Mam problem z moją Nokią Asha 200. Mniej więcej raz w miesiącu samoczynnie włącza mi się aktulizacja Nokii, która pomimo tego, że mnie pyta o zdanie, czy chce coś zaaktualizować, to na moim koncie orange pojawia się opłata - 3 zł za korzystanie z neta. Wkurza mnie to niemiłosiernie, bo nie mam pakietu danych w orange, a dostaję podwyższony rachunek kompletnie za nic. Da się coś z tym zrobić?
Ostatnio zmieniony 13 maja 2013, 11:38 przez Mr. Allen, łącznie zmieniany 1 raz.

#631213  autor: Ramirez
 05 maja 2013, 19:21
Wyłączyć automatyczne sprawdzanie aktualizacji oprogramowania. Jest w opcjach. Tylko sie nikomu poszukać w ustawieniach jak widze nie chce... A asha 201 jest w opcjach to i w asha 200 musi byc.

#631219  autor: Mr. Allen
 05 maja 2013, 19:53
Czy mógłbyś nakierować? Ja mam coś takiego: Ustawienia -> Synchr. i kopia zapas. -> Synchron. z serwerem -> Ustawienia synchronizacji -> Autosynchronizacja: NIE; Reguły przychodzących: Zawsze odrzucaj (miałem "Najpierw potwierdź").

Dziwi mnie fakt, że skoro miałem opcję "najpierw potwierdź", to dlaczego pobierało mi opłatę, skoro nie potwierdziłem?

O ile to jest w ogólę ta opcja.

#631227  autor: korkodyl
 05 maja 2013, 20:20
Ustawienia> urządzenie> aktualizacje urządzenia i tu ustawiasz na nigdy.

#631748  autor: Mr. Allen
 08 maja 2013, 16:16
Faaaaktycznie. Masz plusa u Jezusa (+).