• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #601792  autor: Human Soul
 17 gru 2012, 14:09
Witam,
Mam problem. Potrzebuje pilnie odzyskać smsa sprzed 10 dni którego wysłałem do kupującego odnośnie odstąpienia od umowy kupna-sprzedaży(nie miałem dostępu do komputera przez pare dni i kupujący poprosił tylko o napisanie ze odstępuje od kupna przedmiotu pełna nazwa, numer aukcji itp.).

Problem w tym że ja tego smsa wysłałem dzis wracam do domu z delegacji a tu sprzedający pali jana ze nic nie dostał i żąda zapłaty.
Zalezy mi aby odzyskać go, zrobic screen i przesłać do allegro.

Da się coś takiego zrobić wgl? W domu/serwisie czy gdzies indziej?
Macie może jakies namiary na programy/osoby czy firmy które mogą się tym zająć?

Pozdrawiam i z góry dziękuje za każdą odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 20 gru 2012, 23:51 przez Human Soul, łącznie zmieniany 1 raz.

#601798  autor: Kryniczanin
 17 gru 2012, 14:37
Biling własnego nr i zarejestrowany przez biling wysłany sms na numer sprzedawcy może coś pomoże bez głębszego szukania.

#601799  autor: Human Soul
 17 gru 2012, 14:42
Pomyślałem o tym ale to żaden dowód bo pokazuje tylko że został sms wysłany, ale nie ma treści ani nic...

#601803  autor: Kryniczanin
 17 gru 2012, 14:55
A druga strona co mówi? Że sms doszedł czy mówi że nic nie było?

#601804  autor: dario321
 17 gru 2012, 15:11
Kryniczanin pisze:A druga strona co mówi? Że sms doszedł czy mówi że nic nie było?
Human Soul pisze:Problem w tym że ja tego smsa wysłałem dzis wracam do domu z delegacji a tu sprzedający pali jana ze nic nie dostał i żąda zapłaty.
domysl sie :|

zas co do odzysku sms'a (danych z telefonu) to; https://www.google.com/search?hl=pl&q=o ... nie+danych
znajdz firme,skontaktuj sie i dowiedz czy to mozliwe z tego modelu telefonu i jaki koszt bedzie tej uslugi... a pozniej skalkulujesz czy to Ci sie bedzie oplacac.pozdro

#601812  autor: Human Soul
 17 gru 2012, 16:26
Szukałem już i delikatnie słono sobie liczą za takie usługi...
Domowych sposobów nie ma na coś takiego?

Pozdrawiam

Problem rozwiązałem w inny sposób.

Temat do zamknięcia. Dziękuje za wszelkie próby pomocy. Wesołych świąt wszystkim.