• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #599405  autor: Holender
 07 gru 2012, 12:57
Witam,

mam taki dziwny problem. Telefon Nokia C3 touch and type paruje się ze słuchawką Nokia BH-907 Reaction bez żadnego problemu. Można nawet ze słuchawki zainicjować połączenie, które było wybrane jako ostatnie. Problem polega na tym, że w słuchawce nie słychać dźwięku wybieranych połączeń, a mikrofon nie zbiera głosu. Podkreślam, że na telefonie sygnalizuje poprawne sparowanie urządzeń i słuchawka informuje głosowo, że się poprawnie sparowała.

Dodam, że parowałem ten sam egzemplarz słuchawki z Nokia C2-01 i nie było żadnych problemów. Słuchawka oczywiście się sparowała i przejmowała bez problemu funkcję głośnika i mikrofonu.

Proszę o pomoc.

pozdrawiam,
Holender
Ostatnio zmieniony 10 gru 2012, 13:15 przez Holender, łącznie zmieniany 1 raz.

#599493  autor: dario321
 07 gru 2012, 19:19
moze zrob reset w sluchawce

#599776  autor: Holender
 08 gru 2012, 22:43
Już udało mi się samemu rozwikłać problem. Okazało się, że trzeba tylko zaktualizować oprogramowanie do słuchawki do wer. 1.1.0.