• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #595721  autor: lukaszek97
 16 lis 2012, 20:06
Ostatnio zauważyłem, że po odłączeniu słuchawek telefon nadal je wykrywa co uniemożliwia działanie głośnika a także rozmowę. Mój telefon to Nokia Asha 302. Jest to nowy telefon na umowie z Orange, wiec moje pytanie brzmi czy jest to do naprawienia i czy mogą mi to naprawić jak oddam telefon do salonu w ramach gwarancji oczywiście nieodpłatnie?
Dodam, że po wyłączeniu i włączeniu jest ok, ale gdy podłącze, dzieje się to samo i nie zależy to od rodzaju słuchawek.
Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 23:37 przez lukaszek97, łącznie zmieniany 1 raz.

#595762  autor: PalonyLolek
 17 lis 2012, 00:28
lukaszek97 pisze:czy jest to do naprawienia i czy mogą mi to naprawić jak oddam telefon do salonu w ramach gwarancji oczywiście nieodpłatnie?
Tak, powinni naprawić w ramach gwarancji. Tak samo miałem w Nokii 5230, słuchawki się odłączało, a na pulpicie widniała ikonka z podłączonym zestawem. Po oddaniu do serwisu sprawa się już nie powtarzała.