• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #587325  autor: pasQdo
 09 paź 2012, 00:13
Witam,

Tak jak w temacie Panowie i Panie,
potrzebuję zgrać BARDZO BARDZO WAŻNE SMSy ale dzisiaj telefon doznał mechanicznego uszkodzenia w wyniku którym podczas upadku telefon bez klapki szarpnął baterią i oderwał jej styk zasilający (te złotko).

Czy mogę kupić taki sam telefon i zainstalować tam nowy styk czy może wystąpić do Play o kopię moich SMSów jesli jest taka mozliwosc...? A moze przejsc sie do serwisu GSM i gdzies na allegro poszukac takich rzeczy?

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2012, 23:32 przez pasQdo, łącznie zmieniany 1 raz.

#587329  autor: Maniiiek
 09 paź 2012, 00:42
Musisz rozebrać telefon na części pierwsze i przylutować baterię i płytę główną. Niestety wtedy zwykle ekran przestaje działać więc musisz zgrywać wszystko na oślep, tylko nie odłączaj baterii bo wszystko Ci się skasuje z telefonu... No dobra, durny żart. Kupujesz takie cudo montujesz i masz sprawny telefon :-D

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#587347  autor: pasQdo
 09 paź 2012, 09:00
Jest maly problem, te cudo widac ze jest nietknięte, lecz tam głębiej pod plastikiem coś się uszkodziło bo jest wybrzuszenie malutkie....

[ Dodano: 2012-10-09, 09:00 ]
Jest maly problem, te cudo widac ze jest nietknięte, lecz tam głębiej pod plastikiem coś się uszkodziło bo jest wybrzuszenie malutkie....

Mysle ze trzeba jechac do serwisu, aby go rozebrać i zobaczyć co jest uszkodzone a co nie... :/

#587348  autor: Maniiiek
 09 paź 2012, 09:03
pasQdo pisze:Mysle ze trzeba jechac do serwisu, aby go rozebrać i zobaczyć co jest uszkodzone a co nie... :/
No to to raczej podstawa jest w takiej sytuacji. Tylko przypilnuj żeby żaden yntelygent nie skasowałby wszystkich danych ani nie wymienił płyty głównej.

#587369  autor: pasQdo
 09 paź 2012, 10:32
Maniiiek pisze:Tylko przypilnuj żeby żaden yntelygent nie skasowałby wszystkich danych ani nie wymienił płyty głównej.
A orientujesz się czy PLAY przyslaloby mi moje SMSy listem, mailem na żądanie?
Wiem ze wszystkie panstwa UE maja zalozone bodajze 2GB danych naszych rozmow, SMSów, itp. Podczas gdy kraje mają mieć te dane przez 6 miesięcy, Polska ma aż 2 lata...
Nie wiem czemu, czy u Nas tylu podejrzanych podatników jest, że Wieli Brat tego potrzebuje ;-)

#587370  autor: Maniiiek
 09 paź 2012, 10:39
pasQdo pisze:A orientujesz się czy PLAY przyslaloby mi moje SMSy listem, mailem na żądanie?
Ale oni nie mają treści tylko bilingi. Wiedzą kiedy i do kogo wysłałeś, ale nie co.

#587388  autor: pasQdo
 09 paź 2012, 11:59
No tak, to może mógłbym wyciągnąć dysk / płytkę z 6500Slide i włożyć do "nowej" Nokii?
Co odpowiedzialne jest za posiadanie pamięci SMS?

#587389  autor: Maniiiek
 09 paź 2012, 12:01
pasQdo pisze:Co odpowiedzialne jest za posiadanie pamięci SMS?
Płyta główna. Czyli to do czego są przymocowane te styki.

#587393  autor: pasQdo
 09 paź 2012, 12:17
Mam tylko nadzieje, ze z plyta jest wszystko w porządku i bedzie mozna ja uruchomic...

[ Dodano: 2012-10-17, 19:46 ]
Dobra Panowie i Panie, telefon zyje.
SMSy zgralem na dysk twardy a slide od telefonu chodzi bardzo ciezko.
Do wesela sie zagoi i bandaże opadną ;-)

Pozdrawiam.