• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #579105  autor: lepako
 31 sie 2012, 20:14
Witam mam takie drobne pytanie czy dobrze skanowałem QR kody ponieważ kupiłem telefon z NFC właczyłem to NFC i sprawdziłam czy działa spróbowałem bo widziałem że koleś skanuje tyłem telefonu jakiś tam znacznik więc postanowiłem zrobić to samo i przyłożyłem tył telefonu do kodu QR tego czarnobiałego kwadraciku i nic wiele razy próbowałem i to samo...lipa myślałem ale popatrzyłem po internecie i znalazłem że oprócz tych czarnobiałych kwadratów są jeszcze jakieś tam takie naklejki i chyba do tycz naklejek się przykłada tył telefonu aby zeskanować a programem i aparatem na ten czarnobiały kod czy tak?bo ja przykładałem tył telefonu a w internecie pisało że aparatem i programem...zaś te TAGI tyłem telefonu...Tak???

#579111  autor: Maniiiek
 31 sie 2012, 20:31
Nie. NFC nie ma nic wspólnego z kodami QR.

[ Dodano: 2012-08-31, 20:32 ]
dario321 pisze:musisz sobie dograc aplikacje z ovi store,a dla noki c7 z belle bedzie ona np; tu: http://store.ovi.com/cont...ce=search&pos=3
Wątpię czy to dużo da. Skanowanie QR bez AF w aparacie to mordęga :P

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#579197  autor: dario321
 01 wrz 2012, 09:23
to niech zmieni telefon na inny model 8)

#579301  autor: lepako
 01 wrz 2012, 19:06
no to oki temat chyba można zamknąć.dzięki