• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #569631  autor: ola_229
 23 lip 2012, 10:20
Witam . Problem dotyczy zainstalowania przeglądarki w Nokii 5310 . Czytałam że trzeba wejść w dotychczasową przeglądarkę wpisać adres przeglądarki którą chcemy pobrać , lecz ja nie mam przeglądarki w tym telefonie . Próbowałam zainstalować przeglądarkę Opera Mini 4 i Opera Mini 7 , ale po pobraniu pisze że POBIERANIE NIE POWIODŁO SIĘ ... POMOCY :D
Z góry dziękuję ;)
Ostatnio zmieniony 27 lip 2012, 00:09 przez ola_229, łącznie zmieniany 1 raz.

#569664  autor: Vieslav
 23 lip 2012, 12:33
Wejdź na stronę opery mini, pobierz wersję java i wyślij przez bluetooth na telefon. Przeglądarkę w telefonie masz na pewno, tylko niekoniecznie musi się ona nazywać "przeglądarka" czy "internet". Jeśli kupiłaś telefon od operatora to może się nazywać "plus.pl" albo "blueconnect" albo "orange world" albo "playnet" czy coś w tym stylu.

#569702  autor: ola_229
 23 lip 2012, 15:03
Vieslav pisze:Wejdź na stronę opery mini, pobierz wersję java i wyślij przez bluetooth na telefon. Przeglądarkę w telefonie masz na pewno, tylko niekoniecznie musi się ona nazywać "przeglądarka" czy "internet". Jeśli kupiłaś telefon od operatora to może się nazywać "plus.pl" albo "blueconnect" albo "orange world" albo "playnet" czy coś w tym stylu.

ściągnęłam przeglądarkę opera 4.1 , otwiera się potem wyskakuje komunikat : Pozwalasz na dostęp do sieci , ta aplikacja pochodzi od zaufanego dostawcy , naciskam TAK , a potem wyskakuje : Ustawienie Web : Era Internet . I się zamyka wszystko ..

Zapomniałam dodać że teraz mam kartę z plusa a ten telefon był wzięty z sieci wtedy jeszcze Era .

#569705  autor: Vieslav
 23 lip 2012, 15:10
Musisz najpierw skorzystać z TEJ strony.

#569743  autor: ola_229
 23 lip 2012, 18:38
Vieslav pisze:Musisz najpierw skorzystać z TEJ strony.
już to zrobiłam .

#569750  autor: Mordrag
 23 lip 2012, 19:40
ola_229, masz dobrze ustawioną datę w telefonie ?

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#569866  autor: ola_229
 24 lip 2012, 10:46
Mordrag pisze:ola_229, masz dobrze ustawioną datę w telefonie ?

tak wszystko jest ok .

#569919  autor: NokiaUser
 24 lip 2012, 15:25
Najpierw musisz skonfigurować Plusowy punkt dostępu do Internetu. Wejdź w Menu - Narzędzia - Ustawienia - Połączenie - Punkty dostępu i sprawdź, czy masz jakieś punkty dostępu do Internetu z Plusa. Jeśli ich nie masz, skonfiguruj punkt dostępu do Internetu, wchodząc w Menu - Narzędzia - Ustawienia - Połączenie - Punkty dostępu - Nowy punkt dostępu. W pole Nazwa połączenia wpisz dowolną nazwę, np. Internet, w pole Nazwa p-tu dostępu wpisz internet, a w pole Strona główna http://wap.plus.pl, a jeśli nie potrafisz tego zrobić, wejdź na stronę www.plus.pl/indywidualna/Pomoc/KonfigurujTelefon/, wybierz producenta i model swojego telefonu oraz ustawienia int gprs i wpisz numer swojego telefonu. Możesz też wysłać wiadomość o treści n5310xm intg na nie wiem czy bezpłatny numer 9988. Jeśli natomiast Plusowy punkt dostępu do Internetu jest na liście, to wejdź w Menu - Instalacje - Menedżer aplikacji - Opera Mini 4 - Otwórz - Punkt dostępu - wybierz Plusowy punkt dostępu. Teraz powinno działać, o ile masz w Plusie jakiś pakiet internetowy lub środki na koncie. :)

#569948  autor: ola_229
 24 lip 2012, 18:15
NokiaUser pisze:Najpierw musisz skonfigurować Plusowy punkt dostępu do Internetu. Wejdź w Menu - Narzędzia - Ustawienia - Połączenie - Punkty dostępu i sprawdź, czy masz jakieś punkty dostępu do Internetu z Plusa. Jeśli ich nie masz, skonfiguruj punkt dostępu do Internetu, wchodząc w Menu - Narzędzia - Ustawienia - Połączenie - Punkty dostępu - Nowy punkt dostępu. W pole Nazwa połączenia wpisz dowolną nazwę, np. Internet, w pole Nazwa p-tu dostępu wpisz internet, a w pole Strona główna http://wap.plus.pl, a jeśli nie potrafisz tego zrobić, wejdź na stronę www.plus.pl/indywidualna/Pomoc/KonfigurujTelefon/, wybierz producenta i model swojego telefonu oraz ustawienia int gprs i wpisz numer swojego telefonu. Możesz też wysłać wiadomość o treści n5310xm intg na nie wiem czy bezpłatny numer 9988. Jeśli natomiast Plusowy punkt dostępu do Internetu jest na liście, to wejdź w Menu - Instalacje - Menedżer aplikacji - Opera Mini 4 - Otwórz - Punkt dostępu - wybierz Plusowy punkt dostępu. Teraz powinno działać, o ile masz w Plusie jakiś pakiet internetowy lub środki na koncie. :)
dzięki ;) ale u mnie nie ma tak tego rozpisanego jak ty tutaj podałeś , nie wiem jak to zrobić : "Jeśli ich nie masz, skonfiguruj punkt dostępu do Internetu, wchodząc w Menu - Narzędzia - Ustawienia - Połączenie - Punkty dostępu - Nowy punkt dostępu. " szukałam nie mam tego .

#570028  autor: NokiaUser
 25 lip 2012, 08:50
No u ciebie mogą być trochę inne nazwy. W każdym razie szukaj w Narzędziach/Ustawieniach Punktów dostępu.
Jednak jeśli skorzystałaś ze strony podanej przez Vieslava, czyli z konfiguratora punktów dostępu, to - jeśli wybrałaś ustawienia int gprs lub wap grps i przyszły one na twój telefon i zapisałaś je - powinnaś je mieć w Punktach dostępu.

#570130  autor: ola_229
 25 lip 2012, 19:01
NokiaUser pisze:No u ciebie mogą być trochę inne nazwy. W każdym razie szukaj w Narzędziach/Ustawieniach Punktów dostępu.
Jednak jeśli skorzystałaś ze strony podanej przez Vieslava, czyli z konfiguratora punktów dostępu, to - jeśli ustawienia przyszły na twój telefon i zapisałaś je - powinnaś je mieć w Punktach dostępu.
zapisały się ustawienia , ale w KONFIGURACJACH a nie właśnie w punktach dostępu . Przeglądarka niby się zainstalowała ale nie mogę z niej skorzystać bo wyskakuje komunikat : pozwalasz na dostęp do sieci itd .. Naciskam TAK a potem : Ustawienie Web ERA INTERNET , i dalej to : pozwalasz na dostęp do sieci itd .. , wciskam ciągle TAK i nic się nie dzieje ciągle to wyskakuje .

Wiem truję ciągle :P ale potrzebuję Internet w telefonie ..

#570132  autor: NokiaUser
 25 lip 2012, 19:25
Pobierz Operę Mini 7. Ona na początku zapyta cię o punkt dostępu i wybierzesz punkt z Plusa.

Jedyne, co mam, to złudzenia, że telepolis.pl na lepsze się zmienia

#570315  autor: ola_229
 26 lip 2012, 14:16
NokiaUser pisze:Pobierz Operę Mini 7. Ona na początku zapyta cię o punkt dostępu i wybierzesz punkt z Plusa.

ściągnęłam i to nie raz , ale zrobiłam to znów i dalej to samo . ciągle wciskałam TAK i wyskoczyło że nie ma dostępu do sieci i mam sprawdzić konfigurację , w konfiguracjach mam ustawione to co przysłał mi plus .

#570591  autor: dario321
 27 lip 2012, 13:55
ola_229
ja proponuje abys zmienila product code w telefonie i uaktualnila mu soft.
po wiecej pisz na PW
pozdro

#571358  autor: NokiaUser
 31 lip 2012, 07:38
W Operze Mini 7 wejdź w Ustawienia - Zaawansowane - Połączenie i wybierz punkt dostępu z Plusa lub Zawsze pytaj. I jak to nie masz wbudowanej przeglądarki? Musisz mieć. Kryje się ona pod nazwą Internet i/lub blueconnect.