Mam problem z blokadą Simlock w Nokii 6303i classic. Telefon dostałem w ofercie abonamentowej w dawnej Erze (teraz T-Mobile) w roku 2010. Ostatnimi dniami dostałem kartę z FreeM. Kartę z tej sieci trzeba najpierw aktywować. Trochę musiałem czekać na aktywację, ale po kilku dniach i po koniecznym kontakcie z BOK w końcu dostałem maila, że karta jest już aktywna. Problem w tym, że jak wkładam kartę z FreeM do mojej Nokii, to telefon normalnie się uruchamia. Pojawia się menu i wszystko wydaje się się w porządku. Tyle, że po kilku sekundach, pojawia się komunikat informujący o nieudanej rejestracji karty SIM. Na ekranie pojawia się też napis "Nie działa". I teraz nie jestem pewien czy mam Simlocka, czy nie. Bo widziałem, że inne Nokie 6303i classic, jeśli mają Simlocka, to po włożeniu nie właściwej karty telefon w ogóle się nie uruchamia. A ja mam na odwrót. Jeśli włożę inną kartę niż ta z T-Mobile, to telefon włącza się, tyle że później jest coś nie tak. I mam pytanie do użytkowników tego telefonu: czy jeśli macie Nokię 6303i classic, i włożycie do niej kartę z nieobsługiwanej sieci, to telefon włącza się czy nie? I czy w ogóle T-Mobile daje do swoich telefonów Simlocki. Jeśli ewentualnie można sprawdzić czy mam tą blokadę, to jak?
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2012, 21:14 przez Diablo, łącznie zmieniany 1 raz.