• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #471903  autor: joasia_23
 21 kwie 2011, 19:28
Witam,

mam problem z moją wysłużoną już i intensywnie używaną Nokią 6303. Chciałam dziś zmienić kartę sim w telefonie i po włożeniu nowej telefon włącza się, jest powitalna muzyczna, podanie dłoni po czym ekran staje się biały na kilka sekund a następnie czarny z paskiem w górnej części, a na koniec cały czarny i koniec. Nie ma znaczenia jaka karta sim jest włożona. Tak jak wspomniałam wcześniej, telefon był intensywnie użytkowany przez 1,5 roku. Wielokrotnie spadł, miał styczność z wilgocią i deszczem, jednak w ostatnim czasie nie zdarzało się to.

Czy wystarczy wymiana oprogramowania czy będzie to jednak coś poważniejszego?

Do września mam jeszcze gwarancję, lecz nie wiem, czy mi ją uznają gdy zobaczą obudowę z licznymi śladami po upadkach :roll:

#471904  autor: kerim36
 21 kwie 2011, 20:14
skoro jest muzyczka to raczej soft odpada, wiec posc go na gwarancje

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#471909  autor: joasia_23
 21 kwie 2011, 20:36
Znalazłam pudełko, gwarancja nie wypisana a po rachunku ani śladu :x mam tylko umowę z bankiem, bo brałam go na raty. Na umowie tej nie ma nr imei telefonu, tak więc podejrzewam, że nie przyjmą mi go w sklepie.

Dodam jeszcze, że gdy w ciemno wejdę w galerię to odtwarza mi pliki muzyczne mimo czarnego ekranu i po paru sekundach wyłącza się.

Nie wiem, czy warto naprawiać go na własny koszt czy po prostu kupić nowy :?

#471968  autor: dario321
 22 kwie 2011, 08:38
mozesz jeszcze zwrocic sie do sklepu o wystawienie kopi rachunku,jak i o podbicie gwarancyjnej karty :wink:

#473889  autor: joasia_23
 02 maja 2011, 17:02
Telefon naprawiony, a trwało to 3 dni robocze :D pamiętam czasy gdy oddawało się telefon do serwisu na długie tygodnie :x

Wymieniony został wyświetlacz, wgrano nowe oprogramowanie oraz aparat zestrojono.