• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #39370  autor: MrMuscle
 31 gru 2005, 18:00
Witam

Zastanawiam sie nad zakupem nokii 6021 i wykorzystaniu jej jako modem do laptopa poprzez bluetooth w iPlus SimData.

Czy ktos z uzytkownikow ma jakies doswiadczenia w użytkowaniu tego telefonu w zakresie EDGE lub GPRS poprzez bluetooth? Jakie faktyczne predkosci mozna uzyskac?

Moze poprostu lepiej kupic karte PCMCIA SE GC75 lub 79 ? /niestety sam GPRS/

Pozdrawiam

#43243  autor: sumek
 09 sty 2006, 21:47
no wiec tak telefonu mozna uzyc jako modemu jak najbardziej tylko czy w twojej miejscowosci jest EDGE jezeli tak to super predkosc jest nawet niezla bo nawet do 180 kb/s jezeli chodzi o GPRS to juz mniej super ale zawsze masz ten internet GPRS jak wiadomo wolno bo wolno ale dziala :) EDGE mozesz sprawdzic czy masz u siebie na www.mapa.plusgsm.pl jezeli chodzi o SE GC 75 i 79 nie jest to az taka zadna rewelka jezeli mieszkasz w duzym miescie radze ci zainwestowac w N6021 niz sie bawic w modemy pod PCIMCA cena podobna a jak wiele wiecej mozesz zyskac :)

chemia do samochodów | katalog firm i instytucji

#43283  autor: Kaczy
 09 sty 2006, 23:10
No nie wiem czy wykorzystywanie telefonu jako modem GPRS/EDGE jest najlepszym rozwiązaniem.

Chodzi mi tutaj o fakt, że bateria szybko pada.
Kolejną sprawą jest to, że podczas dłużyszch rozmów i korzystanie z GPRS-u ten 2 się wyłącza.

Przynajmniej ja miałem takie trzaski, że jak rozmawiałem z 5-10 min. to zrywało mi połączenie po GPRS-ie.

...::: Made for loneliness :::...