• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #29030  autor: Hunter
 06 lis 2005, 15:30
Przeczytalem wszystkie tematy na waszym forum dotyczace 6230i, wielu ciekawych informacji sie o tym fonie dowiedzialem :) , lecz jedna sprawa nie zostala chbya do konca wyjasniona. A mianowicie miejsce na gry. Ktos pisal ze mogl wgrac tylko 7 gier, ktos inny ze max. miejsca na gry to 1mb. Taka perspektywa jest troche ... zalamujaca. Jesli jest taka blokada, nie da sie jej jakos zdiac?, aby moc wgrac wiecej aplikacji? A jesli juz sie nie da, to owy limit 1mb dotyczy tylko gier, czy lacznie gier i programow?

A tak dodatkowo, moglibyscie podac linki do stron z aplikacjami na tego fona? bylbym bardzo wdzieczny :) - chodzi o aplikacje, a nie tematy, tapety, dzwonki etc. gdyz tych juz duzo znalazlem na waszym forum :wink: . Gdyby ktos mial jakies pojedyncze przydatne programiki lub fajne gierki wyslijcie mi na maila ;)
[email protected]

Jesli ktos ma jakies wieksze zbiory prosilbym o wrzucenie juz spakowanych rarem czy zipem na jakiegos serwa [lycosa etc.] i zapodanie linka ^^

Z gory dzieki za wszelka pomoc - fona prawdopodobnie bede mial na poczatku grudnia ;)
pozdrawiam

#29108  autor: Ish
 07 lis 2005, 10:12
Jezeli chodzi o aplikacje, to duzo ich nie znajdziesz. Przyczna jest platforma systemowa 6230i :wink:

#29114  autor: Hunter
 07 lis 2005, 14:45
1)platworma systemowa tzn?
2)A swoja droga obecnie mam stycznosc z motorola e398, na ktorej zdarzalo sie ze gry/programy nie przeznaczone dla tego telefonu dzialaly [czasami w pelni ok, czasami troche nie na pelnym ekranie etc.], czy na tej noki rowniez bylaby taka mozliwosc?
3)Czy przykladowo aplikacje z 6230 dzialaja na 6230i?
**4**)No i jeszcze jedno. Na motce jest np. ograniczenie do 20 wgranych programow, czy na 6230i rowniez takowe wystepuje? Jak tak to jaka jest pojemnosc

#29127  autor: Dragon
 07 lis 2005, 16:56
1) ten telefon nie ma Symbiana, aplikacje mozna wgrywac tylko w Javie, a ze Java nie jest tak rozbudowana jak Symbian to i programy na nia nie moga byc jakso super zlozone- na pewno nei znajdziesz np edytora plikow excel)

#29129  autor: Hunter
 07 lis 2005, 17:01
aha, a wiec to o to chodzilo ;)
Tak wiec pozostaje tylko pytanie o pojemnosc fonika przeznaczona na aplikacje java - jest jakies ograniczenie? Czy mozna wrzucac tyle ile sie zmiesci na karcie?

#29140  autor: piotrz
 07 lis 2005, 18:07
Hunter pisze:1)platworma systemowa tzn?
2)A swoja droga obecnie mam stycznosc z motorola e398, na ktorej zdarzalo sie ze gry/programy nie przeznaczone dla tego telefonu dzialaly [czasami w pelni ok, czasami troche nie na pelnym ekranie etc.], czy na tej noki rowniez bylaby taka mozliwosc?
3)Czy przykladowo aplikacje z 6230 dzialaja na 6230i?
**4**)No i jeszcze jedno. Na motce jest np. ograniczenie do 20 wgranych programow, czy na 6230i rowniez takowe wystepuje? Jak tak to jaka jest pojemnosc
2)też można-java jest jedna, tylko bedzie nie na pełnym wyświetlaczu ...

#29155  autor: Dragon
 07 lis 2005, 18:56
Hunter pisze:aha, a wiec to o to chodzilo ;)
Tak wiec pozostaje tylko pytanie o pojemnosc fonika przeznaczona na aplikacje java - jest jakies ograniczenie? Czy mozna wrzucac tyle ile sie zmiesci na karcie?
karta raczej nie ma tu nic do gadania bo to pamiec wymienna, jak jzu to mozesz wykorzystywac pamiec wbudowana, ale czy cala czy tylko jej czesc to juz uzytkownicy niech odpowiedza :P

#29181  autor: Ish
 07 lis 2005, 19:55
W noki 6230i nie mozesz instalowac aplikacji, gier na karcie. Moim zdaniem jest to straszny minus. No ale coz takie ograniczenie s40 :wink:

#29193  autor: Hunter
 07 lis 2005, 21:03
dzieki za odpowiedzi :D . Wlasnie dostalem tego fona i pierwsze wrazenie bdb ;)

#29227  autor: art
 08 lis 2005, 08:24
Mimo dosc sporej pamieci wbudowanej w ten telefon to faktycznie na gry/aplikacje java mozesz zuzyc okolo 1 mb maksymalnie... tez sie tym troche rozczarowalem bo myslalem ze nawgrywam z 30 gier na udne dniw pracy :D ... no ale nic ie jest doskonale...

Uzywam tego telefonu juz ponad pol roku i jeszce mi sie ie znudzil... jestem zadowoloy bo oferuje dosc sporo jak na telefon bez symbiana... no i ten odtwarzacz mp3 to fajna sprawa (szczegolnie jak jade gdzies pociagiem to moge sobie posluchac muzy bez koniecznosci dzwigaai dodatkowego urzadzenia typu mp3 player czy discman)...

Mam troche gierek na te telefon i tapet jakbys chcial to daj znac podesle ci je...

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#29272  autor: Hunter
 08 lis 2005, 16:58
Bylbym wdzieczny jakbys mogl mi przeslac jakies gierki :wink: ,
Jesli bys mogl, to wyslij mi na maila, lub umiesc gdzies w necie i podaj linka ;)
mail: [email protected]