• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#19573  autor: Bobb
 24 wrz 2005, 18:41
Kup sobie kabelek. Ja kupilem na allegro, razem z przesylka wyszlo mi 20zl i wszystko mi przesyla blyskawicznie. A w data suit jest pare fajnych programikow wiec warto sie nim pobawic. Gratuluje zakupu. Pare rzeczy jest w tym telefonie denerwujacych, ale ogolnie swietny produkt. Milej zabawy :D Aha, i radze od razu kupic sobie wieksza karte mmc. I jesli mozan wiedziec za ile ja kupiles??

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#19584  autor: Ish
 24 wrz 2005, 19:42
No to witamy kolejnego wlasciciela 6230i :D
Jak powiedzial przedmowca - od razu kup sobie kabelek USB i wieksza karte pamieci. Bo inaczej sie zajedziesz przez ta irde :wink:

Ja zaszalalem i kupilem sobie 2Gb karte :) i powiem CI, ze gdybym nie mial kabelka to chyba bym zeswirowal - kabel do tego telefonu to podstawa 8)

#19592  autor: Dragon
 24 wrz 2005, 20:10
skoro mowisz ze twoj tata ma laptopa to moze ma tam czytnik kart pamieci, wtedy mp3 bedziesz przerzucal jak miedzy partycjami w dysku :P

#19634  autor: Damiano
 24 wrz 2005, 21:31
A któż to wie czy tam czytnik kart... Gdzie to moze być...?! :?

Zastanowie się nad kartą i kablem, ile kosztuje taka mmc 256mb???

Telefonik normalnie chodził po 1150 ale że kupowałem u gościa u którego zmieniam telefony już długo to nóweczka wyniosła mnie 1000 :)

Ah, i mam nadzieje ze w tym wątku będę się mógł do was zwracać jeśli będę miał jakieś pytanka odnośnie telefonu :-D Narazie interesuje mnie jak włączyc raporty, ale nie żeby sms przychodził tylko po wysłaniu zeby się pojawiał taki komunikat że dostarczono do tam kogoś, coś jak to że informuje o tym ze zablokowano klawiatórę :)
Zdjęcia robi bajeczne :) Gdy kupowałem telefon, wziąłem swoją kartę MMC (tą z 6600 na której miał wszystkie dane, chwalić boga ze to ten sam typ karty ;))
Moja jest srebrna, a wasze?
O co chodzi z tym naciśnij i mów? :roll: :?

Za odpowiedzi dziękuję :D

#19639  autor: WitekT
 24 wrz 2005, 21:36
Damiano pisze:ile kosztuje taka mmc 256mb???
Jakieś 50-80 zł.

#19640  autor: Frasio
 24 wrz 2005, 21:37
Naciśnij i mów to nieudolne nokijne przetłumaaczenie na polski PTT lub PTToC (Push To Talk lub [...] over Cellural czy coś takiego).

To tania ta mmc.

Obrazek

#19647  autor: Wojt2004
 24 wrz 2005, 21:42
raport doreczen ustawiasz w ustwieniach widomosci, na reszte odpwiedzi musisz poczekac ja tylko to wiem :)

#19660  autor: Damiano
 24 wrz 2005, 22:10
ok thx ;)

#19682  autor: Bobb
 25 wrz 2005, 00:36
Ja mam czarno-srebrna. Nie baw sie czytnikami pamieci, kup kabel. Nie bedziesz musial wyciagac karty pamieci, a jest to uciazliwe. NiM jeszcze nie jest dostepne w polsce ( plus cos probuje chyba). Jakbys znalazl w opcjach visual radio, to to tez nie dziala. Dziala tylko w jednej sieci komorkowej i do tego w finlandii a na dodatek wspolpracuje z jedna stacja radiowa ( Visual radio to takie pokazywanie co w radiu akyrat jest). I pytanie do ISHa. Bezproblemowo chodzi Ci karta 2GB??

#19725  autor: Damiano
 25 wrz 2005, 13:33
Ej a czy kabel USB będzie pasował ze zwykłej 6230?!

#19746  autor: Bobb
 25 wrz 2005, 14:18
Tak. Bedzie...

#20181  autor: Damiano
 26 wrz 2005, 20:36
HELP - mam pytanie, nie mam zainstalowanego PC suita a chce coś wyrzucić, przewalić z telefonu na kompa, ale jak podłączam go do kompa przez USB ( :-D ) to mi wywala że tryb przechowywania danych i nic nie mogem zrobić :( POMOCY

Please streszczajcie się z odpowiedzą!!! :)

BTW - Pierwsze Mp3 są już na komie, pomału zaczynam odczuwać brak pamięci ;) :-D

#21055  autor: Ish
 28 wrz 2005, 23:04
Damiano pisze:HELP - mam pytanie, nie mam zainstalowanego PC suita a chce coś wyrzucić, przewalić z telefonu na kompa, ale jak podłączam go do kompa przez USB ( :-D ) to mi wywala że tryb przechowywania danych i nic nie mogem zrobić :( POMOCY

Please streszczajcie się z odpowiedzą!!! :)

BTW - Pierwsze Mp3 są już na komie, pomału zaczynam odczuwać brak pamięci ;) :-D
Masz dwie opcje:
Jezeli dasz "akceptuj" - to telefon zostanie rozpoznany jako wymienny dysk i bedziesz mogl wrzucic mp3 i inne rzeczy bez uzycia NDS

Natomiast jezeli dasz "odrzuc" - NDS wykryje telefon i bedziesz mial tradycyjna metode edycji telefonu :wink:

#21412  autor: Damiano
 30 wrz 2005, 17:40
Wpadłem na inny pomysł :) Na przykład jeśli chce przewalić zdjęcia na kompa to kopiuje ją na kartę pamięci i potem z folderu dysku G wyrzucam na kompa ;)

Jestem Geniuszem ;););)
:D
Pozdro :)

#21423  autor: Bobb
 30 wrz 2005, 18:15
Siekierka na Twoja czesc... JA jak nie mialem kabla jeszcze to zeby sprawdzic jak wyszly foty wysylalem sobie MMSy ba maila. Ale nie w duzych ilosciach wiec nie wynioslo mnie to za duzo... :D

#21432  autor: Damiano
 30 wrz 2005, 18:27
Też dobrze ;) Ale ten mój sposób jest niezły ;)

Dowiadywałem się w germanosie, i ze nieoryginalny USB chcą 50 zeta.

#21755  autor: Damiano
 01 paź 2005, 19:38
3 dzień po łądowaniu - spadły 2 kreski baterii... Ale słuchałem troche mp3 ;) Ciekawe czy wytrwa do 5 dni :D

#21762  autor: Frasio
 01 paź 2005, 19:57
No to dłuygo ci trzyma. Myślałem że nokie trzymają 2 lub 3 razy krócej.

Obrazek

#21766  autor: Damiano
 01 paź 2005, 20:03
Nokia jak Polak - chce to potrafi :D