• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #171245  autor: MADMAX
 06 kwie 2007, 22:22
Witam

Po zapoznaniu się ze specyfikacją chciałbym zapytać o kilka szczegółów:
1. Czy można ustawić dzwonki mp3 dla smsów?
2. Czy (bądz co bądz mały) ekranik jest czytelny?
3. Czy po podłączeniu kablem USB pod komputer następuje automatyczne ładowanie się telefonu?
4. Czy głos w słuchawce słychac głośno i wyraźnie?
5. Czy radio odbiera wyraźnie i nie ma z nim żadnych problemów?
6. Czy mp3 słychać wyraźnie na słuchawkach?
7. Jaka jest Waszym zdaniem jakość fotek na tle innych telefonów z 1,3mpix aparatami?
8. Za jaką cenę Waszym zdanie warto kupić obecnie Nokię 6151 mając na uwadze inne telefony o podobnych parametrach?
9. Co jeszcze potencjalny nabywca powinien złego i dobrego o nim wiedzieć?

Chwilowo to chyba wszystkie pytania, proszę o szczere odpowiedzi.
Dziękuję z góry :)

Pozdrawiam

#171296  autor: Sz3lo
 07 kwie 2007, 00:00
1. Czy można ustawić dzwonki mp3 dla smsów? - Tak
2. Czy (bądz co bądz mały) ekranik jest czytelny? - Jest czytelny :)
3. Czy po podłączeniu kablem USB pod komputer następuje automatyczne ładowanie się telefonu? - Nie jestem pewien
4. Czy głos w słuchawce słychac głośno i wyraźnie? - No moim zdaniem tak :P jak w każdym modelu Nokii :P
5. Czy radio odbiera wyraźnie i nie ma z nim żadnych problemów? - zależy gdzie jesteś :)
6. Czy mp3 słychać wyraźnie na słuchawkach? - Tak
7. Jaka jest Waszym zdaniem jakość fotek na tle innych telefonów z 1,3mpix aparatami? - Jak to aparat 1.3 mpx są ładne zdjęcia ale nie zachwycające, byś musiał sam przetestować :P
8. Za jaką cenę Waszym zdanie warto kupić obecnie Nokię 6151 mając na uwadze inne telefony o podobnych parametrach? - Moim zdaniem do 750 zł warto brać :P
9. Co jeszcze potencjalny nabywca powinien złego i dobrego o nim wiedzieć - No sam nie wiem :P

Mam nadzieję, że coś pomogłem :)

PS. ostatnio czytałem bardzo duzo pozytywnych komentów na temat tej nokii :) Jeżeli chcesz mogę dać Ci link :)

#171488  autor: esox
 07 kwie 2007, 16:47
1.dowolny dzwiek w formacie *.mp3 jako powiadomienie sms
2.ekran OK
3.musisz miec specjalny kabel umozliwiajacy ładowanie np.CA-70 lub sama ladowarke USB CA-100, zwkły kabel CA-53 słuzy tylko do transmisji danych nie ma opcji ładowania.
6.słuchawki w zestawie to HDS-3 sa to standardowe słuchawki.... jakosc dzwięku, wykonania oraz wyglad bardzo przecietna......
7.aparat ten sam co w 6131, zdjecia takie jak w 6230i, 6131, 6125, wszystko zalezy od warunków świetlnych.......
8.za jaka cene.......hmmm zdecydownie lepiej kupic 6233 cena nie dużo wieksza /jesli bedziesz kupowal nowy/, a mozliwosci duzo wieksze/wyswietlacz,aparat, obudowa,zestaw słuchawkowy HS-23/
9.+bardzo dobar bateria,
- przcietna jakosc wykonania

NOKIA Connecting People NOKIA 808 PureView_64GB & x230 :-)

#180150  autor: MADMAX
 04 maja 2007, 20:32
Witam, moja kobieta nadal się nie zdecydowała na telefon a najczęściej (prócz o mnie oczywiście :wink: ) myśli o tym modelu :-)

Jest okazja kupić go za 499zł (nowy, bez simlocka, 24 m-ce gwarancji).
Po tym co widzę na Allegro chyba warto? :o

PS: Dziękuję za powyższe odpowiedzi na mój pierwszy post, "punkciki" choć z lekką obsuwą oczywiście rozdane :)

Pozdrawiam