• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #161012  autor: dyzio
 10 mar 2007, 16:02
Witam,

Zakupiłem ową kartę (PQI 1GB) i w obu nokiach 6280 softem 3.81, ktore posiadam mam problem, np. robiac zdjecie i probujac je zapisac na karcie pamieci udaje to sie sporadycznie, gdyz prawie zawsze po zrobienia gdy tel chce odrazu pokazac fote jest "nie moge odtworzyc pliku", lub otwiera ten podglad ale zdjecie jest np. do polowy uciete:/ (podobnie gdy chce nagrac film). Gdy podlacze tel do PC w trybie przchowywania danych karte widze bez problemu i mp3 moge wgrywac, lecz gdy odtwarzam mp3 z karty to na niektorych mp3 tel sie zawiesza i wychodzi z odtwarzacza, czy tez przeskakuje do nastepnej piosenki. (Na obu telefonach na tych samych piosenkach to sie dzieje). To wina karty czy moze tel.? Czy wgrania nowego softu w serwisie Nokii moze pomoc? Bo nie wiem czy mam reklamowac karte czy co robic? Na dniach skoluje czytnik miniSD i sproboje ja sformatowac za pomoca czytnika bo z tego co wybgrzebalem na tym forum komus to pomoglo ale z karta mmc ale watpie zeby to pomoglo w moim przypadku. Any ideas?:) Dodam ze karta 64MB Nokii z zestawu dziala w porzadku.
Z gory dzieki za pomoc.

#161014  autor: Rokko
 10 mar 2007, 16:19
dyzio, ja mam bardzo podobne problemy z GoodRamem 2gb. Na razie czekam na wymiane oprogramowania w telefonie - a jak nie to jestem juz umowiony ze sprzedawca na wymiane karty.

#161018  autor: RadkoR
 10 mar 2007, 16:35
Kolego, PRZEDE WSZYSTKIM update softu!!! Przynajmniej do 5.92, jak nie 6.10... Rozwiąże to problemy.
Testowałem PQI i Kingstona 1GB i 2 GB i działały bez problemu już na 5.92.

Moderator Globalny forum Android.com.pl

#164343  autor: art
 21 mar 2007, 11:04
Potwierdzam słowa przedmówcy, na starym sofcie z kartami pamięci o dużej pojemności dzieją się straszne dziwne rzeczy... u mnie przede wszystkim na sofcie 3.82 objawiało się to tym że po podłączeniu telefonu do komputera w trybie przechowywania danych komputer nie wykrywał karty lub informował że karta jest nie sformatowana (mimo iż została sformatowana w telefonie i były na niej prawidłowo zapisane pliki)... co dziwniejsze przez PC Suite karta byla wykrywana w komputerze i moglem na nia wgrywac np. mp3 jednak po 4 minutach telefon sam się wyłączał....

po wizycie w serwisie i wymianie softu na 5.92 wszystko działa jak należy... polecam zatem taki zabieg wszystkim którzy mają jeszcze stary soft...

Dodam jeszcze że wymiana softu w serwisie nokii to kwestia okolo 2 godzin, czasem robią to na miejscu ale to zalezy od punktu pewnie (więc nie jest to dlugo) i nawet jeśli okaże sie ze masz wadliwą kartę to wymianę softu i tak powinieneś rozważyć. Osobiscie po doświadczeniach z tym modelem uważam że wymiana na minimum 5.92 to podstawa.

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)
 #164451  autor: Mordziasty
 21 mar 2007, 16:34
Mam nokie 6085. Do niej kupiłem kartę mikroSD SanDisk 1GB. Telefon sie wieszał lub całkiem wyłączał przy przegladaniu grafik z karty i też rzadziej przy słuchaniu mp3. Nie wiedziałem czy to wina fonu czy karty pamieci. Kupilem drugą kartę mikroSD Kingston 1GB i działa bez zarzutu. Pamieć SanDisk oddałem do reklamacji w ramach gwarancji - czekam na załatwienie. W moim przypadku winna na pewno była pamięć.

[ Dodano: 2007-03-21, 16:40 ]
Dodam jeszcze że po zawieszeniu i wyłaczeniu się fonu i ponownym moim włączeniu z felerną kartą zgłaszał brak karty SIM a ona oczywiście była. Z inną kartą nie występują żadne usterki.

Mordziasty