• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #159200  autor: mikis
 04 mar 2007, 19:56
Właśnie wgrałem dyskografię Depeche mode i zobaczyłem tekst ich piosenki jako jeden z plików w katalogów. Słowa można normalnie przeczytać ! Jest to cały tekst piosenki !

#159250  autor: Rokko
 04 mar 2007, 22:24
Dziwne - ten telefon nie czyta plikow. Nie ma przeciez systemu operacyjnego.

#159348  autor: yo!
 05 mar 2007, 11:15
z plikami .txt w tej nokii jest śmiesznie.
tzn.niektóre czyta, inne rozpoznaje (rodzaj), ale nie jest w stanie otworzyć, a jeszcze innych w ogóle nie poznaje i pokazuje, że to "nieobsługiwany rodzaj pliku".

sprawdzałem to u siebie i wyszło mi, że nie ma reguły. nie zależy to od długości, nie zależy od nazwy, nie zależy od użycia nietypowych znaków, nie zależy od wielkości.

żeby było śmieszniej jak stworzyłem notatkę w n6280 i przesłałem ją do Samsunga z 370i to ten rozpoznał ją jako plik .txt, ale nie był w stanie odczytać polskich znaków...

jeśli ktoś zna odpowiedź na pytanie jak to się dzieje to z chęcią poczytam...

fear ends
when yo! comes

#159396  autor: esox
 05 mar 2007, 16:19
oficjalnie cała Series40 3rd obsługuje tylko notatki tekstowe.
tzn.
pliki *txt przesłane z komputera via IrDA /bez PcSuite/
pliki *txt w formie notatki Microsoft Outlook po przez synchronizacje via PcSuite.

co do plików przesyłanych bezposrednio na miniSd w trybie dysk wymienny, czy tez via Bluetooth telefon raz odczytuje pliki txt nawet bardzo, bardzo długie, innym razem otwiera plik i info ze nie mozna wyswietlic textu, a czasem mamy ikone pliku nie rozpoznawaną i inforamcje o nieobsługiwanym formacie pliku.

co do czcionki to bardzo czaesto po prezesłaniu notatki do tel polskie znaki zamieniane sa przez tel na tzw.krzaczki :-)

NOKIA Connecting People NOKIA 808 PureView_64GB & x230 :-)