• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #154443  autor: badner
 18 lut 2007, 11:09
Witam.
Nie wiem jak wgrać pliki do KARTY pamięci(np.muzyczne). Nie wchodzą , a do pamięci telefonu wchodzą,tylko tam mam mało miejsca(normalne).
W E50 nie miałem takich problemów, wklejałem i kopiowałem co chciałem i obojętnie jaka wielkość pliku, a w 6280 ????
Pomóżcie!!!
Oczywiście programem PC Suite, tylko mam starszą wersję, ale to raczej nie ma znaczenia.

badner

#154562  autor: hohlick
 18 lut 2007, 16:21
przecież to proste, wybierasz w pc suite katalog docelowy i leci

#154600  autor: Kaczy
 18 lut 2007, 19:17
Ewentualnie wchodzisz w Mój komputer :arrow: Nokia Phone Browser. Później pojawia się Twój model telefonu i pozycja karta pamięci. I wtedy możesz wgrywać pliki tak jak pomiędzy katalogami w Windowsie.

...::: Made for loneliness :::...

#154810  autor: badner
 19 lut 2007, 11:21
zaznaczyłem w opisie wyżej ,że tak nic się nie dzieje(jak kopiuje plik to wychodzi anulowano)

badner

#154814  autor: piwosz
 19 lut 2007, 11:47
po podlaczeniu telefonu do kabla powinno ci sie pojawic pytanie na wyswietlaczu czy uzyc trybu pcsuit czy karta pamieci,jak wybierzesz karte telefon "zamieni" ci sie w pamiec usb(tak jak pendrive) wtedy dostepna bedzie tylko pamiec karty,wtedy spokojnie przeniesiesz mp3 na karte

:occasion5:

#155867  autor: art
 22 lut 2007, 15:00
Dokladnie wygląda to tak...

1. podpinasz telefon do komputera kablem USB
2. Jak komputer wykryje polaczenie to na wyswietlaczu teleofnu bedzie komunikat z prosba o wybranie trybu pracy
3. Najlepiej wybierz tryb "przechowywanie danych".
4. W tym momecie w "Moj komputer" powinien pojawic sie dysk wymienny i mozesz do niego wejsc i wgrac normalnie pliki tak jak na pen drive

W ten sposob mozna wgrywac pliki na karte pamieci ktora masz w telefonie bez koniecznosci instalacji PC Suite...

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#155896  autor: Rokko
 22 lut 2007, 16:01
Bardzo wygodne - niestety nie ma tego w samsungu Z 370.