• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #6606  autor: jasiu1125
 05 cze 2005, 11:45
kto wie jak mozna odtwazac mp3 z karty mmc. bo sa dwa odtwazacze i jeden to jest prymityw na tym dziala mp3 a drugi niestety nie wczytuje mp3 z karty tylko z pamieci telefonu.kto by mugl powiedziec jak to zmienic[/b]

#6619  autor: RobertX
 05 cze 2005, 19:08
O ile wiem t w tej nokii standardowo jest tylko jeden odtwarzacz i jest wystarczajacy bo czego ty wymagasz po takim telefonie(tzn bez symbiana czy innego systemu) A co do drugiego odtwarzacza to jesli program byl specjalnie do tego modelu to musi czytac z karty, chyba że jest jakis uniwersalny do nokii series 40( ludzie wymyslaja rozne rzeczy, niektore bez sensu)

#6620  autor: jasiu1125
 05 cze 2005, 19:17
jeden czytra mp3 ale jak slucham to podswietlenie sie swieci i niechce sie wytlonczyc

#6633  autor: EastSiD
 05 cze 2005, 21:05
Ja mam 6230, racja, ma ona 2 odtwarzacze: ten "prymityw" to odtwarzacz ogólnie mediów, otwiera się nim wszystkie pliki multimedialne w fonie tj. zdjęcia, dźwięki, filmy itp. Drugi to odtwarzacz muzyki, nie wiem w czym problem, u mnie automatycznie znajduje wszystkie dźwięki mp3 i aac i dodaje do domyślnej listy odtwarzania, potem można ich słuchać. Nie jest ważne źródło, łapie i karte mmc i pamięc telefonu. Można także tworzyć własne listy i ich używać, np. gdy nie chce sie mieć na liście wszystkich plików. z podświetleniem to jest tak: w odtwarzaczu mp3, po chwili przygasza wszystko, i wyświetlacz i klawiaturę, w tym drugim wszystko świeci bez przerwy, może dlatego że nie rozpoznaje on typu pliku i stosuje ustawienia jak przy odtwarzaniu filmu, czyli nie gasi podświetlenia. Moja wersja softu : v.05.35

See new. Hear new. Feel new.

#6640  autor: jasiu1125
 05 cze 2005, 21:59
ok dzieki juz znalazlem wszystko i wszystko dziala

mp3

#6750  autor: Pablo Romero
 07 cze 2005, 20:02
Jaka jest jakosc i glosnosc dzwieku przy odtwarzaniu mp3? (sluchawki i glosniczek)

#6752  autor: WitekT
 07 cze 2005, 21:11
Słuchawki na mój, nieaudofilski słuch - ok. ;) Przez głośnik leci na prawdę głośno.
 #6784  autor: Pablo Romero
 08 cze 2005, 15:00
zastanawiam sie nad tym tel. z tego co tu piszecie wynika ze jest prawie idealny... szkoda ze nie ma symbiana i ze ma tak maly wyswietlacz :/ ale gdyby byl wiekszy telefon bylby wiekszy i stracilby na wygladzie :/

#6805  autor: Ish
 08 cze 2005, 20:02
Bo jest idealny :-D

#6808  autor: WitekT
 08 cze 2005, 21:05
A że lepsze jest wrogiem dobrego, stąd 6230i jest bardziej idealna. ;) Muszę poknuć i sprawić ją sobie. ;)
 #7108  autor: olki
 17 cze 2005, 10:49
ja posiadam równierz z softem 5,35 i fakt podświetlanie się nie wylącza w prymitywnym odtwarzaczu. W tym lepszym wylacza i mozna zablokowac klawiature czytac smsy wysylac co sie chce ;) po wgraniu MP3 (niebylem pewny czy bedzie działać nawet) spoczątku nie odpalała sie piosenka przez ten lepszy odtwarzacz niewiem dlaczego i AAC tez sie prezywiesilo i niechcialo pójść. Restart tela i OK ;) Jestem w fazie testów na baterie. Najwięcej zużywa aparat. Gdy sie go uzywa to bateria 1 dobe, a gdy go nie używam to juz zaczyna sie 2 doba i dopiero 1 kreske strcilem. Myśle ze pocziągnie jak 6610 (5x24h). Jak już potestuje to napisze.

#15017  autor: Cienista
 31 sie 2005, 19:05
a co z tym sprzężeniem wystepujacym przy polifonicznych dzwonkach, o ktorym sie tyle czyta? chcialbym wiedziec, bo zamierzam sprawic sobie takowa nokie :)

#15156  autor: Polan
 01 wrz 2005, 12:31
jak już tu o dźwięku była mowa to czy ktoś może wie czy istnieje możliwość podgłośnienia odtwarzania mp3 ? nie chodzi mi tu o guziczek z boku telefonu, ale o to że nawet ustawiona głośność na maksa jest dla mnie za cicha kiedy na przykład tramwajem jeżdżę i chciałbym mieć głośniej, ma ktoś pomysł czy istnieje taka usługa w serwisie naprzykład ?

PS. a może ktoś się bawił w konwertowanie mp3 na kompie żeby głośniejsze było ? robi się coś takiego ? czym ?

#15165  autor: olki
 01 wrz 2005, 13:11
jakos teraz jakby sie ten dziwiek u mnie uspokoil. A co do glosnosci to zalezny jakiegos sie uzywa zestawu sluchawkowego. Powiem szczerze ze oryginalnego jeszcze ani razu nie podlaczalem :) ale podlaczaelm oryginalny nokia jendnosluchawkowy to jest bardzo glosno, ale fakt ze w czasie jazdy moze byc troszke przy cicho.